Vähekindlustatud pered saavad Tallinnalt vinguandurid (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuandur.
Suitsuandur. Foto: Peeter Langovits

Põhja-Tallinna valitsus on tellinud linnaosa vähekindlustatud lastega peredele, kes elavad gaasiveesoojenditega majades, vannituppa vinguanduri paigaldamise.  

«Käesoleva aasta alguses juhtus mitu traagilist gaasiõnnetust lastega. Kuna üheks soovituseks õnnetuste vältimiseks on vannituppa vinguanduri paigaldamine, mis on aga üsnagi kulukas,  siis otsustas  linnaosa valitsus tellida vähekindlustatud peredele, kus on lapsed, selle omal kulul. Eesmärk on lihtne - kaitsta tervist ja elu,» ütles Põhja-Tallinna vanem Raimond Kaljulaid. 

Sõbraliku ülevaatuse käigus kontrollitakse üle ka gaasiseadmete seisukord, et oleks tagatud piisav õhu juurdevool ja põlemisjääkide äratõmme. Kontrollitakse nii veesoojendi kui ka teiste gaasiseadmete ohutust sh võimalikke gaasilekkeid. Probleemide ilmnemisel püütakse neile koostöös linnaosa sotsiaalhoolekande osakonnaga  lahendus leida.  

Vannituppa paigaldatakse kvaliteetne niiskusekindel vingugaasi taseme näiduga vinguandur. Töid teostab OÜ Tehnoaudit. Vinguanduri saavad oma kodudesse linnaosa sotsiaalhoolekande osakonna spetsialistide poolt välja valitud pered. Kokku paigaldatakse poolsada vinguandurit, sama palju tehakse kontrollvisiite. Linnaosa valitsus eraldas selleks 5309 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles