Galerii: Savisaare kriminaalsüüdistusega seotud maja Nõmmel on endiselt püsti (8)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna endise esimehe Edgar Savisaare kriminaalsüüdistuse ühe episoodiga seotud maja Tallinnas Nõmmel on endiselt püsti, kuna omanik on lammutusotsuse kohtus vaidlustanud.

Sihi tänav 108 Krundil asus miljööväärtuslik puumaja, mille omanik lammutas ja asus sinna ehitama oluliselt suuremat kaasaegset maja.

Tallinna linnaplaneerimise ameti projektide läbivaatamise komisjon otsustas 17. detsembril 2014, et Sihi 108 ebaseaduslik ehitis tuleb lammutada. Hoone omanik, kohtunik Leo Kunmani tütar Kerstin esitas otsusele vastuväite ja ei ole pooleliolevat hoonet seni lammutanud. 

Tallinna linnaplaneerimise amet tegi tänavu 6. mail ettekirjutus-hoiatuse Sihi 108 kinnistul ebaseaduslikult lammutatud väärtusliku elamu taastamiseks, ebaseaduslikult püstitatud uue elamu osaliseks lammutamiseks ja uue elamu valmis ehitamiseks vähendatud mahus. Ettekirjutus on ehitisregistris, ütles Tallinna linnaplaneerimise juhataja Anu Hallik-Jürgenstein Postimehele.

Sihi 108 omanik on nimetatud ettekirjutuse vaidlustanud Tallinna halduskohtus. Kohtuistungi toimumise ajaks on määratud järgmise aasta 27. märtsile.

Praegu on ehitus pooleli ning ehitustegevust ei toimu.

Keskerakonna endisele esimehele Edgar Savisaarele esitatud kriminaalsüüdistus sisaldab ka Savisaare sõbra Villu Reiljani vahendustegevust, kui viimane üritas oma toonase tööandja, suurettevõtja Vello Kunmani tütre Tallinnas Nõmme linnaosas Sihi 108 kerkiva eramu ehitustegevust tagantjärele seadustada.

15. detsembril 2014 ilmus probleemiga seoses Tallinna linnapea jutule ekspoliitik Reiljan, kes esitas Vello Kunmani palve lubada Sihi 108 ehitust jätkata ehitusloa rikkumisest hoolimata. Savisaar nõustus vastava korralduse andmisega ja vastutasuks lubati Keskerakonda toetada 20 000 euroga.

15. detsember 2014 – Savisaar kohtub Villu Reiljaniga linnapea kabinetis, väljavõte Savisaare kriminaalsüüdistusest

V. REILJAN: /../ boss tervitab sind saabuvate pühade puhul ja saadab sulle hea magusa joogi. /../ Teiseks ütleb ta sulle niimoodi, et kui sa oled huvitatud, siis ta toetab su parteid paarikümne tonniga.

E. SAVISAAR: Ikka on huvi.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles