Otseülekanne: mis saab linnahallist?

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval kell 12.15 tutvustatakse Tallinna linnahalli rekonstrueerimiskava, selle maksumust ning avaldatakse ka, kust selleks raha võetakse. Postimees teeb pressikonverentsist otseülekande.

Linnahalli rekonstrueerimise projekti tutvustavad lähteülesande koostaja Allians Arhitektid OÜ arhitekt Indrek Tiigi, linnapea ülesannetes abilinnapea Taavi Aas ning Tallinna Linnahalli ASi nõukogu esimees Meelis Pai.

Raepressi teatel on linnahall hästi säilinud ning hoone rekonstrueerimine ja uuesti kasutusele võtmine võimalik, kinnitas põhjalik ehituskonstruktsioonide ekspertiis. Seega on võimalik linnahall rekonstrueerida ja taas kasutusele võtta. Eesmärk on teha linnahallist kolme aastaga moodne ja esinduslik kontserdisaal ja konverentsikeskus.

Kui linnahalli suur saal rekonstrueerida, saab Tallinn endale kogu Põhja- ja Ida-Euroopa regioonis konkurentsivõimelise esinduskontsertsaali, moodsaima ja võimalusterohke lavatehnikaga kuni 4500 istekohaga, loomuliku akustika ja/või multifunktsionaalse universaalsaali. Sellega loodetakse siia meelitada maailmatasemel sümfooniaorkestreid, kontsert- ja etendusasutusi ning muid esinemispaiga suhtes nõudlikke kollektiive.

Jäähalli uueks kavandatavaks funktsiooniks saab 12 saaliga 2500-kohaline kõigile rahvusvahelistele tingimustele vastav konverentsikeskus, kus saab olema ka black-box saal ja kinosaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles