Galerii: kaitseliitlased harjutasid lennujaama kaitsmist

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseliidu Põhja maakaitse ringkond korraldab täna ja homme õppuse Põhjatäht, mis keskendub olukorrale, kus Kaitseliit peab kiirkorras reageerima Tallinna lennujaama ja PPA abipalvele tagada lennujaama lähijulgeolek ja kaitse võimaliku vaenlase eest. 

Õppuse juhi, kolonelleitnant Toomas Väli sõnul on tegemist kahepoolse õppusega, mida Tallinna maleva Põhja Üksikkompanii on traditsiooniliselt igal aastal hilissügisel korraldanud. Mullu toimus see Koplis endise Balti manufaktuuri hoonetekompleksis. Sellel aastal on õppuse alaks Tallinna Lennart Meri rahvusvahelise lennujaama lähiümbrus.

Õppuse peamine ala on Suur-Sõjamäe, Ülemiste City, Technopolis, Soodevahe, Rae raba ja Rae vallas Kangru küla ümbruses. Lennujaama territooriumile kaitseliitlased ei sisene ning õppus ei häiri lennujaama tavapärast töökorraldust.

Paukpadruneid ja õppegranaate kasutatakse täna kuni kella 17ni ja pühapäeval kella 8st 17ni. Kõik õppusel osalevad kaitseliitlased on vormis ja eraldusmärkidega. Kaitseliit püüab liiklust mitte takistada, kuid palub elanikel piirkonnas liikudes olla tähelepanelikud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles