Galerii: politsei harjutas Kaitseliiduga Toompeal koos tegutsemist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei viis täna õhtul Toompeal koos Kaitseliiduga läbi ühisõppuse «Toompea lukku», millel harjutati avaliku korra tugevdatud kaitset parlamendihoone lähistel.

Pärast kella 20 alanud õppusel harjutasid politseinikud ja kaitseliitlased Toompeal korrakaitseliste ülesannete täitmist ja objektivalvet. Õppuse stsenaarium nägi ette, et Toompeal toimub meeleavaldus, mis muutub ühel hetkel vägivaldseks. Politsei ja Kaitseliidu ülesanne oli moodustada kogu Toompea ulatuses perimeeter ja puhastada ala vägivaldsetest meeleavaldajatest.

Õppusest võttis osa kokku üle 200 inimese, neist ligi 20 olid politseinikud ja ülejäänud kaitseliitlased. Vägivaldseid meeleavaldajaid mängisid Vahipataljoni ajateenijad.

Õppuse juhi, Põhja prefektuuri kiirreageerija Rainer Koori sõnul korraldatakse selliseid õppusi igal aastal, et harjutada strateegiliste hoonete tugevdatud valvet reaalsetes linnatingimustest.

Õppusel harjutati suletud alal patrullimist, inimeste küsitlemist ja turvakontrolli ning sõidukite läbivaatust.

«Kaitseliidu vabatahtlikke saab politsei kaasata näiteks mingi hoone või ala tugevdatud valvamisse või sulgemisse, samuti näiteks evakuatsiooni korraldamisse või metsaotsingutesse. Nende ülesannete reaalne sooritame vajab aga harjutamist,» rääkis ta.   

Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili ütles Postimehele, et sisuliselt ei erinenud Toompeal läbiviidud õppus Kaitseliidu tavapärasest õppusest. Ta märkis, et Kaitseliit peab olema suuteline tegutsema väga erinevates tingimustes ning seega tuleb taolisi õppusi läbi viia nii maastikul kui ka linnatingimustes.

 Linnas liikuvatele inimestele õppusega olulisi piiranguid ei kaasnenud, kuna kontrollitakse vaid õppuse vastumängul osalevaid inimesi ja sõidukeid. Liiklust õppuse ajaks ei suletud. Õppusel kasutasid politseinikud ja kaitseliitlaseid paukmoona.

Tavainimesi liikus õppuse ajal Toompeal vähe, õppusi oli tulnud uudistama kümmekond inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles