Jakko Väli: Raimond Kaljulaid käitub nagu siga (4)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raimond Kaljulaid
Raimond Kaljulaid Foto: Tairo Lutter

Tallinna Televisiooni saates «Meedia keskpunkt» märkis saatejuht Jakko Väli Savisaare kriminaalasja kommenteerides, et Põhja-Tallinna linnaosavanem Raimond Kaljulaid (Keskerakond) «käitub nagu siga».

«Meil on üks selline poiss, kes minu meelest on taunitavam kui enamik reformierakondlasi, kelle nimi on Raimond Kaljulaid ja kes tegelikult ausalt öeldes, käitub nagu, ütleme otse välja, siga,» rääkis Väli.

«Ma mõtlesin, et sa ei julge seda nime välja öelda,» kommenteeris endine Kesknädala peatoimetaja, saatejuht Urmi Reinde.

«Enamik reformierakondlasi, ma tunnen neist paljusid isiklikult, on minu jaoks sümpaatsed,» jätkas Väli. «Aga Raimond Kaljulaid on nüüd selle Savisaare protsessi ajal sellest hetkest alates, kui ta astus Toompuiestee väravast uuesti välja, olles käinud kaitsepolitseis ülekuulamisel, pööranud ennast ümber 180 kraadi. Ja klähvib nüüd sellesama puu all, kes tagas talle ametikoha, tuntuse ja ka endise äiapapa, kelle tütrega ta käis,» rääkis Väli. «Selline suhtumine on otse öeldes jäle,» lisas ta.

«Meie peame nüüd tasakaalustama,» sõnas Reinde. «Esiteks, Raimond Kaljulaid on meie erakonnakaaslasne ja meil on põhikirja järgi keelatud rääkida erakonnakaaslastest halba.»

Väli vastas, et tema ei kuulu Keskerakonda.

Raimond Kaljulaid tõdes, et pole kunagi näinud saadet «Meedia keskpunkt», kuid on sellest palju kuulnud. «Mul on siiralt väga hea meel, et Tallinna televisioon annab võimaluse ka inimestele, kes võib-olla ei ole nii terased kui enamasti telesaadete juhid, on pisut kohtlased ja elavad oma huvitavas paralleelmaailmas, nii et mul on hea meel, et neil on oma saade,» sõnas ta.

Kaljulaidi sõnul on igal juhul nüüd kummutatud, et Tallinna Televisioon teeb kuidagi keskerakondlikku propagandat. «Kui ikka linna juhtiva erakonna linnaosa vanemat võib eetris sel moel käsitleda, siis ollakse vabad,» ütles Kaljulaid. «Kahju ainult, et Tallinna televisiooni vaatajanumbrid võiksid viia majanduslikult mõtleva inimese mõttele, et selle sisu või juhtkond või ka mõlemad vajaks kuidagi kas ümber kujundamist või siis tuleks tõsiselt kaaluda kas samu eesmärke ei oleks võimalik saavutada maksumaksja raha efektiivsemalt kasutades.»

See on Kaljulaidi sõnul laiema diskussiooni ja debati küsimus, mis tuleb ilmselt nii või teisiti päevakorda seoses järgmiste kohalike omavalitsuste valimistega. «Ma ei kiirustaks igal juhul tegema ühe saatejuhi avalduste põhjal suuremaid järeldusi,» märkis ta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles