Nõmme tervisekeskus sai valmis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna abilinnapea Merike Martinson.
Tallinna abilinnapea Merike Martinson. Foto: Peeter Langovits

Esmaspäeval, 28. veebruaril kell 12 taasavatakse Lääne-Tallinna keskhaigla Nõmme tervisekeskus (Jaama 11), kus alustab tööd kaasaegne pilt-diagnostika- ja hambaravikabinet, lisanduvad naistearst, kardioloog ja teised eriarstid. Edaspidi on tervisekeskuses kavas luua ka munitsipaalperearstikeskus.
 

Ajaloolise kultuuriväärtusega endine Nõmme polikliinik sai rekonstrueerimistööde käigus pööningu arvelt juurde lisakorruse, kus hakkavad tööle perearstid.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on vajas Lääne-Tallinna keskhaiglale kuuluv amortiseerunud hoone põhjalikku remonti, millele lisandus juurdeehitus.

«Renoveerimisplaaniga sobis suurepäraselt tervisekeskuse rajamise kava ja see võimaldab omakorda luua juba mõnda aega ideeks olnud munitsipaalperearstikeskuse,» sõnas Martinson. «Uus tervisekeskus sisaldab endas sümbioosi pere- ja eriarstidest, diagnostikast, laboratoorsetest uuringutest, hambaravist ja apteegist, mis kokkuvõttes on patsientidele väga mugav, tagades võimalikult palju teenuseid ühes kohas.»

Lääne-Tallinna keskhaiglal on kokku kaheksa polikliinikut. Vastavalt arengukavale on eesmärk kaasaegsete tervisekeskuste väljaarendamine igas teeninduspiirkonnas.

«Tänu asukohale on Nõmme tervisekeskus eelkõige mõeldud Nõmme elanike teenindamiseks, kuna agakeskuses on patsientidele loodud väga head ravi ja olmetingimused ning seal hakkavad tööle väga head eriarstid, siis oleme veendunud, et sinna leiavad tee patsiendid üle kogu Tallinna,» ütles Lääne-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees Boris Kirt.

Rekonstrueerimistööde käigus pöörati erilist tähelepanu liikumispuudega patsientide mugavustele, samuti tagati ratastoolikasutajale sobiv ja nõuetekohane sissepääs tervisekeskusse. Hoonesisest liikumist kergendab nelja korrust läbiv lift.

Nõmme polikliiniku hoone rajati 1937. aastal arhitekt Friedrich Vendachi projekti järgi elumajaks. 1954. aastal anti hoone Nõmme polikliiniku kasutusse. 1. juulil 2010 pandi Nõmme tervisekeskusele sümboolne nurgakivi.

Ehitus-renoveerimistöid tegi OÜ Fund Ehitus, tööde maksumus oli 17 miljonit krooni.

Patsientidele avab Nõmme tervisekeskus uksed 1. aprillist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles