Vene kooli direktor vallandati järgemööda kahest ametist

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juri Beljajev tänavu juunis veel Vana-Kalama täiskasvanute gümnaasiumi direktorina.
Juri Beljajev tänavu juunis veel Vana-Kalama täiskasvanute gümnaasiumi direktorina. Foto: Jaanus Lensment

Linnavalitsus vabastas täna ametist venekeelse Lasnamäe gümnaasiumi direktori Juri Beljajevi, kes määrati sellesse ametisse tänavu juunis. Enne seda juhtis Beljajev Vana-Kalamaja täiskasvanute gümnaasiumi ning alates juunist tegeles mõlema kooliga korraga.

Kahel toolil istumine ei oleks nii või teisiti enam kaua kestnud, sest Vana-Kalamaja täiskasvanute gümnaasium ühendati Linnamäe vene lütseumiga. Ühendamine põhjustas nii kooli töötajate kui õpilaste seas pahameelt ning selle vastu protestijaid toetas tõenäoliselt ka Beljajev, kirjutas portaal Rus.postimees.ee.

Märkimisväärne on see, et Beljajev vabastati korraga ametist linnapea kohuseid täitva abilinnpea Taavi Aasa ettepanekul ning poolte kokkuleppel. Rus.postimees.ee palus eksdirektoril seda kommenteerida.

«Jah, lahkusin omal soovil. Aga ega eriti suurt valikut ei olnud: kas minna vabatahtlikult või saada vallandatud usalduse kaotuse tõttu. Ilmselt see oli kellegi soov. Lasnamäe gümnaasiumi direktoriks sain ma tõepoolest alles tänavu suvel, kuid katseaeg oli mul juba läbi. Ametist vabastamise põhjust ma ei tea – ma pole teinud midagi sellist, mille eest võiks karistada. Võin ainult oletada, et asi oli seotud Vana-Kalamaja täiskasvanute gümnaasiumi ümber arenenud sündmustega. Sealsed õppurid avaldasid kooli sulgemise kohta Facebookis oma arvamust. Nähtavasti oodati, et mina sellele lõpu teeksin, kuigi ma ei kuuta ette, kuidas see võimalik oleks olnud. Ja mulle tehti väga tungiv ettepanek lahkuda. Lõppkokkuvõttes läksid minu ja haridusameti teed rahumeelselt lahku,» rääkis Beljajev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles