Sotsid nõuavad Kallo tagasiastumist (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu esimees Kalev Kallo.
Tallinna linnavolikogu esimees Kalev Kallo. Foto: Liis Treimann

Tallinna keskerakondlasest linnavolikogu esimees peaks teisipäeval esitatud korruptsioonikuritegude süüdistuse valguses ise tagasi astuma, ütles Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Anto Liivat.

«Altkäemaksu võtmisele kaasaaitamise süüdistus on tõsine asi ja peaks olema iseenesestmõistetav, et Kalev Kallo taandab ennast päevapealt Tallinna linnavolikogu juhi kohalt,« ütles Liivat ning lisas, et nii saab Kallo ühtlasi keskenduda enda õiguste kaitsmisele.

«Kui Kallo neljapäeval toimuval istungil ise ametist tagasi ei astu, algatame volikogus tema umbusaldamise ja kutsume teiste opositsioonierakondade ning Tallinnast hoolivaid ausameelseid keskfraktsiooni saadikuid umbusaldusavaldusega ühinema,» märkis ta.

Teisipäeval esitas riigiprokurör süüdistuse kuritegude toimepanemises Edgar Savisaarele, Keskerakonnale, Tallinna linnavolikogu esimehele Kalev Kallole, lisaks veel linnavalitsuse endisele nõunikule ja viiele ettevõtjale. Süüdistus puudutab altkäemaksu ja keelatud annetusi ning omastamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles