Eakatele nõmmelastele helistav naine himustab nende vara

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme linnaosa tänav.
Nõmme linnaosa tänav. Foto: Peeter Langovits

Nõmme linnaosa valitsuse koduhooldusel olevatelt eakatelt klientidelt on viimastel päevadel tulnud teateid, et neile on helistanud noore häälega naisterahvas, kes on tutvustanud end pensionikindlustuse töötajana.

Üksi elavatelt eakatelt on uuritud nende eluolu kohta, neile on pakutud lisapensioni, võimalust soodsatel tingimustel saada kohta hooldekodusse ning lubatud nende eest hoolitseda, kui vanur oma maja helistajale kingib, teatas Nõmme linnaosavalitsus.

Linnaosavanema Rainer Vakra sõnul peaksid lapsed, sugulased või ka naabrid oma üksi elavatele eakatele vanematele või lähedastele rohkem tähelepanu pöörama, et nad petturite küüsi ei langeks.

«Sarnast käekirja on varem Nõmmel üksi elavatelt eakatelt kinnisvara väljapetmiseks kasutanud Liis Haavel. 2008. aastal õnnestus linnaosavalitsuse sotsiaalhoolekande osakonna töötajatel tänu ühelt tähelepanelikult naabrilt ja Eesti Ekspressi ajakirjanikult Madis Jürgenilt saadud vihjele ära hoida pettus, kui üks heausklik vanahärra oleks oma kodust ilma jäänud,» rääkis linnaosavanem.

Kui kellelegi on veel selliseid kahtlasi ettepanekuid tehtud, soovitab Nõmme linnaosavalitsus sellest teada anda sotsiaalhoolekande osakonnale telefonil 645 7384.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Tormis Laanisto ütles, et politsei majanduskuritegude talituse andmetel keegi sellise pettuse ohvriks veel langenud ei ole. «Kui on inimesi, kes on petta saanud, tuleks kindlasti politseisse pöörduda,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles