Linnavalitsus jagab Mustamäe kirikule heldelt raha (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niisugune hakkab välja nägema Mustamäele rajatav kirik
Niisugune hakkab välja nägema Mustamäele rajatav kirik Foto: Karisma arhitektid OÜ

Tallinna linnavalitsus kiidab homme heaks kaks lepingut Mustamäe Kiriku Sihtasutusega, mille tulemusena saab kirik mitukümmend tuhat eurot toetust.

Tallinna linna ja Mustamäe Kiriku Sihtasutuse vahel sõlmitava tegevustoetuse lepingu tulemusena saab sihtasutus 19 000 eurot. Sihtotstarbelise toetuse lepingu alusel saab sihtasutus veel 20 000 eurot.

Tallinna linn otsustas koos Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku ja Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Mustamäe Maarja Magdaleena Kogudusega osaleda asutajana Mustamäe Kiriku Sihtasutuses, selgitab eelnõu seletuskiri. Sihtasutuse põhieesmärgiks on Mustamäe kirikuhoone ehitamise, rahastamise, haldamise ja kasutamise korraldamine. Linnavalitsus volitab lepingutele alla kirjutama Mustamäe linnaosavanema Helle Kalda.

Linn andis munitsipaalomandis oleva Kiili tn 9 krundi sellele kirikuhoone ehitamiseks EELK kasutusse. Kinnistule seati 2012. aasta juulis EELK kasuks tähtajaline ning tasuline hoonestusõigus. Hoonestaja võttis kohustuse ehitada kinnistule sakraalhoone, mis peab olema kasutusvalmis hiljemalt kümne aasta pärast. Kiili tn 9 kinnistu pindala on 6641 ruutmeetrit, hoonestusõigus seati 99 aastaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles