Eestis alustab 3D-kino

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Forum Cinemas kinosaal.
Forum Cinemas kinosaal. Foto: Jarek Jõepera / SL Õhtuleht

Coca-Cola Plazas jõuavad 24. oktoobril esmakordselt Eestis ekraanile kolmedimensioonilise pildiga filmid.

Esimesena on kinohuvilistel 3D-s võimalik vaadata legendaarse rockbändi U2 kontsertfilmi ning dubleeritud animaseiklust «Kärbsed Kuu peale».

Ruumiline efekt luuakse eriliste prillide ning spetsiaalselt selleks otstarbeks saali paigaldatud uuendusliku digitaalprojektori abil.

«Oleme ise väga elevil ja õnnelikud, sest elamus, mille 3D-tehnoloogia kinokülastajale pakub, on täiesti erakordne,» sõnas Forum Cinemas levijuhi asetäitja Timo Diener. «Näiteks U2 kontsertfilmi vaadates tunned end justkui iidolbändiga koos laval või siis jälle parimatel kohtadel publiku seas.»

3D-filme hakatakse näitama kobarkinos kahes saalis. Vastava tehnoloogiaga on varustatud 178 istekohaga saal ning maja suurim, 514 istekohaga saal. Digitaalprojektori paigaldanud ettevõtte spetsialistide sõnul on viimane praegu maailma üks suurimaid 3D-tehnoloogiaga varustatud kinoekraane.

Dieneri sõnul kasvab lähiaastail kolmedimensiooniliste filmide arv märgatavalt. Lähiajal on järge ootamas seiklusfilm «Reis maakera südamesse» ning mitmed animafilmid. Suvel jõuab 3D-formaadis ekraanile «Jääaja» kolmas film.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles