Ratas lubab, et peaministritundi Tallinna TVs ei tule (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna endine esimees Edgar Savisaar kasutas Tallinna TVd tihti enesereklaamiks ja -õigustuseks. Näiteks 2015. aasta oktoobris rääkis ta saates «TeleTallinn. Linnapea tund» saatejuht Mari Torgale, kuidas tema ümber lahvatanud korruptsiooniskandaal on poliitiliste vastaste vandenõu.
Keskerakonna endine esimees Edgar Savisaar kasutas Tallinna TVd tihti enesereklaamiks ja -õigustuseks. Näiteks 2015. aasta oktoobris rääkis ta saates «TeleTallinn. Linnapea tund» saatejuht Mari Torgale, kuidas tema ümber lahvatanud korruptsiooniskandaal on poliitiliste vastaste vandenõu. Foto: Kuvatõmmis

Pikki aastaid pealinna maksumaksjaid miljonite eurodega kurnanud Tallinna Televisioon seadis valiku ette ka värske Keskerakonna juhi ja peaministri Jüri Ratase: kas jätkata savisaarlikku propagandameediat või anda käsk võtta uus suund ja keskenduda munitsipaalasjadele.

Kirugu opositsiooniparteid palju tahes, aga on vähe usutav, et kui näiteks Keskerakond Tallinnas võimult kõrvale jääb, siis mõni teine erakond Tallinna TV (TTV) täiesti kinni paneks. Ahvatlus avara meediaruumi järele on kõigil parteidel ja sarnaseid pealinnatelejaamu on teisteski Euroopa riikides.

Jättes kõrvale küsimuse, kas Tallinn üldse vajab oma televisiooni, on olulisem see, kuidas tempida vaatajatele võimalikult objektiivset, tasakaalustatud ja eluliselt vajalikku telesisu. Endine Keskerakonna juht Edgar Savisaar suutis kuulekate teletegijatega muuta üle Eesti leviva munitsipaalkanali isiklikuks-erakondlikuks reklaamiklubiks valimiste eel ja ka valimiste vahepealsel ajal.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles