Abilinnapea infotund nörritas mupo ametnikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Mupo töötajad Tallinna tööbörsil korda hoidmas.
Pildil Mupo töötajad Tallinna tööbörsil korda hoidmas. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Abilinnapea Taavi Aasa korraldatud infotund valitud mupo ametnikele jättis mõnele tunde, et neid kutsuti tööajast valimispropagandat kuulama. Kohtumisel osalenud mupo juhi sõnul võis kogu koosolekul vaid abilinnapea üks lause poliitilisena tunduda.

Munitsipaalpolitseiameti juht Monica Rand kutsus «valitud seltskonna» ametnikke möödunud reede pärastlõunal töö ajast peamajja Kesklinna, Pirita ja Lasnamäe arengut käsitlevale kohtumisele abilinnapea Taavi Aasaga.

Ametniku arvates oli imelik, et kutsutud oli ainult pool nende linnaosade tugipunktide töötajatest - näiteks kesklinna tugipunktist ei kutsutud peainspektorit ega vaneminspektoreid. Täpsemalt uurides selgus, et kutsutud oli ainult neis linnaosades elavad inimesed. «Taavi Aas ju teadaolevalt kandideerib antud piirkonnas. Samas siin tekkis küsimus, et mis õigusega Monica Rand või keegi tema käsul vaatas, et kus mina või keegi teine elan,» imestas mupo ametnik.

Ametnik oli nördinud, et pidi oma viimase töötunni veetma partei valimispropagandat kuulates. «Taavi Aas muidugi ka vihjas, et minge ikka valima ja ka tema kandideerib «meie» piirkonnas,» lisas ametnik.

Abilinnapea Taavi Aasalt ei õnnestunud Postimehel kommentaari saada.

Munitsipaalpolitsei ameti juht Monica Rand kinnitas mupo ametnike kohtumistunni toimumist: «Kohtumise eesmärk oli munitsipaalpolitsei ametnike kui Tallinna elanike probleemide ja valupunktide lahkamine ning positiivse tagasiside andmine.»

Olulisemate teemadena loetles ta algavat kevadet ning sellega väljapaistvat koerapidajate kohustuste täitmata jätmist, Lasnamäe piirkonna suurt probleemi parkimiskohtadega ning praegu valitsevaid teeolusid nii sõidu- kui ka kõnniteedel.

«Osalesin kohtumisel ning Taavi Aasa ainus lause, mis võis tunduda poliitilisena, oli koosviibimise lõpus öeldu - 6. märts on valimispäev ja minge kõik valima,» sõnas Rand. «Võin kinnitada, et valimispropagandaks seda infotundi kindlasti pidada ei saanud. Kahju, et mõnele meie töötajale asjast selline mulje jäi.»

«Lisaks ametnikel oleva kohustuse olla ametnik on nad ka elanikud oma murede ja rõõmudega, konkreetsele kohtumisele kutsuti Kesklinna, Pirita ja Lasnamäe elanikud nende probleemidest rääkima,» ütles Rand selgituseks, mille alusel ametnikke kohtumisele välja valiti.

«Kindlasti ei olnud see esimene ja ainus kohtumine ametnike kui elanikega ning ei jää ka viimaseks. Iga ametniku jaoks on tunnustus, kui abilinnapea tunneb huvi ametniku kui inimese vastu,» arvas Rand, lisades, et ka teiste linnaosa elanikest ametnikega on peatselt sarnased kohtumised plaanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles