Kahes kohtuastmes süüdi mõistetud Alar Nääme rääkis koolitunnis õpilastele, kuidas olla hea linnakodanik

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Nääme Harju maakohtus.
Alar Nääme Harju maakohtus. Foto: Mihkel Maripuu

Kahes kohtuastmes linnaraha omastamises süüdi mõistetud Tallinna kesklinna vanem Alar Nääme andis kooliõpilastele ühiskonnaõpetuse tunni, kus rääkis iroonilisel kombel sellest, kuidas olla hea linnakodanik.

Täna kell 10 algas Tallinna Inglise Kolledžis ühiskonnaõpetuse tund, mida andis sedakorda õpilastele maa- ja ringkonnakohtus omastamises süüdi mõistetud keskerakondlane Alar Nääme. Küll aga ei ole süüdimõistev otsus veel jõustunud, sest Nääme pöördus riigikohtusse.

Süüdistuse kohaselt kasutas Nääme linnale kuuluvat raha enda valimiskampaanias. Seda iroonilisem tundub tema valitud loengu teema: «Kuidas olla hea linnakodanik ja mida linn teeb minu jaoks?». Nääme «koolituur» jätkub juba ülehomme, kui ta annab koolitunni Tallinna Südalinna Koolis.

Loengut pakkus Inglise kolledžile seoses käimasoleva kodanikunädalaga kesklinna valitsus ise. Kooli poolt asja organiseerinud ajalooõpetaja Kai Aus selgitas, et leppis kokku, et Nääme annab loengu 9. klassi õpilastele.

Õpetaja sõnul oli Nääme esinemise sisu üldinformatiivne ja keskendus ühe linnaosa toimimisele ja ülesannetele. Nääme kasutas oma jutu ilmestamiseks ka Powerpointi esitlust ning üheksandikud said temalt küsimusi küsida. Ka olid õpilastele väikesed auhinnadki.

«Arvestades asjaolu, et esineja töötab vastutaval ametikohal ja peab vastama avalikus sektoris töötamise nõuetele, ei pidanud ma vajalikuks tema kohta eraldi andmeid koguma hakata,» ütles õpetaja Postimehele.

Kontserdid võõra raha eest

Juunis tunnistas Harju maakohus Nääme omastamises süüdi ja mõistis talle rahalise karistuse 6300 eurot. Seejärel taotles kaitsja apellatsioonis tühistada Harju maakohtu otsus täies mahus ja mõista Nääme talle esitatud süüdistuses õigeks.

Ringkonnakohus kaitsja taotlust siiski ei rahuldanud ja jättis septembri lõpus maakohtu otsuse muutmata. See aga Näämet ei rõõmustanud ning ta pöördus otsuse tühistamiseks riigikohtusse, mis ei ole veel oma seisukohta edastanud.

Süüdistuse järgi on Nääme Tallinna Kesklinna valitsuse linnaosavanemana ehk ametiisikuna korduvalt pööranud enda kasuks Tallinna linna eelarvelisi vahendeid kokku umbes 2800 euro ulatuses.

Nääme tegevus seisnes selles, et ta korraldas mullu riigikogu valimistel isikliku valimiskampaania käigus Valga kultuuri- ja huvialakeskuses kaks kontserti, mille eest tasuti Tallinna linna eelarvelistest vahenditest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles