Nädalavahetus möödus Tallinna kodutute öömajades  rahulikult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutute öömajad nädalavahetusel ülerahvastatud ei olnud.
Kodutute öömajad nädalavahetusel ülerahvastatud ei olnud. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pakane tõi Tallinna kodutute öömajadesse tavalisest mõnevõrra rohkem inimesi, kuid vaatamata ööpäevaringsele lahtiolekule oli majutuspaikades rahulik.

Kopli 79 varjupaik-öömajas, kus on 60 majutuskohta,  oli nädalavahetusel kuni 64 inimest, politsei poolt toodi kaks meest.

Akadeemia tee 48 öömaja pakkus peavarju kuni 45 inimesele, kohti on seal ametlikult 40. Mõlemas majutuskohas saab külmal ajal olla ka päeval ja sinna tullakse supiköögi sulgemise järel. Päeval viibib öömajas kümmekond inimest ja probleeme nendega ei ole. 

60-kohaline Alasi 8 asuv öömaja, mis on praegu avatud alates kella kuuest õhtul, majutas  nädalavahetusel  kuni 69 kodutut. Alates kella 18-st viibib ruumides 15-20 inimest.

Öömaja juhataja Imbi Eesmetsa sõnul on asukate kontingendis märgata muutust. «Öömajja on tulnud ka neid, kes on seni elanud kusagil urgastes - nad on täisid täis ja kole mustad. Hommikul viskame nende puhul voodiriided ära, inimestele määrime salvi, kuid see ei aita, kui nad päeval oma pesades käivad,» ütles Eesmets.

Abilinnapea Merike Martinson, kes saab Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuametilt iga päev jooksvalt andmeid kodutute öömajade ja päevase rehabilitatsioonikeskuse täituvuse kohta, nentis, et külm pole õnneks kellelegi ohuks kujunenud.

«Öömajadesse on küll tulnud rohkem inimesi, kuid mingit drastilist tõusu märgata pole ja oleme lisamadratsitega kenasti toime tulnud. Õnneks on politsei olnud valvas ka joobnud kodutute suhtes, kes on  kainestusmajja viidud ja seega külmumisohust pääsenud,» ütles Martinson.

Möödunud nädalavahetusel viidi kainestusmajja kokku 13 kodutut, mis on tunduvalt vähem kui nädala eest, mil kainenema toimetati 28 joobes isikut.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles