Liiklus Vabaduse väljakul seiskub kaheksaks kuuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Tallinna Vabaduse väljak suletakse järgmisel kolmapäeval autodele, oma radu pidi saab liikuda vaid ühistransport. Liiklus avatakse plaanide järgi taas tuleva aasta juunis.


Seekordne liiklusskeem on põhimõtteliselt sama, mis suvinegi. Rekonstrueerimise tõttu on suletud Kaarli puiestee mõlemad sõidurajad kuni Kaarli kirikuni. Jalakäijad saavad liikuda linnavalitsuse ees asuvat kõnniteed pidi, Pärnu maantee ristmikku ületades saab Harju tänavale minna Jaani kiriku juurest.



Infotahvlid teavitavad


Selline liiklusskeem jääb kehtima 2009. aasta juunini. «Kui mingi osa väljaku rekonstrueerimisest saadakse varem valmis, võidakse Kaarli puiestee ülesminev suund avada varem,» avaldas transpordiameti liiklusteenistuse direktor Mati Songisepp lootust.



Infotahvlid liiklusskeemidega pannakse laiali üle linna piisavalt kaugele, et autojuhid saaksid varakult ümber orienteeruda.



Songisepp oli veendunud, et uue liikluskorraldusega harjutakse kiiresti. «Esimene nädal läheb tõsiseks segaduseks, sest autojuhid ei kipu infotahvleid lugema, oma nahal kogetakse sulgemised ära,» sõnas ta.



«Mõistame, et liikluse sulgemine põhjustab nurinat, aga kui väljak tuleval aastal valmis saab, rõõmustab see kindlasti kõiki,» lausus abilinnapea Aas.



Endla tänavalt tulijad saavad kiriku juurest pöörata vaid paremale, Tõnismäe tänavale ning vajadusel sõita seejärel ümber Kaarli kiriku Toompea või Toompuiestee tänavale.



Aas soovitas Endla tänavat pidi sõitjatel senisest enam kasutada ümbersõiduks Tehnika tänavat, sealt saab Vana-Lõuna tänavat pidi Pärnu maanteele või Veerenni tänavat pidi Liivalaia tänavale.



Samuti on võimalik Endla tänavalt suunduda Suur-Ameerikasse ja sealt Pärnu maanteele keerata.



Foorid jälgimise all


Estonia puiesteelt hakkab kaks rada keerama vasakule Pärnu maanteele, otse üle enam sõita ei saa. Pärnu maanteelt paremale Vabaduse väljakule jääb vaid ühistranspordirada, kuid seda mööda saavad esialgu liikuda ka need sõidukid, kes sõidavad Kaarli parklasse.



Alates 12. novembrist suletakse kogu üles suunduv sõidurada ning ühistransport hakkab sõitma nn vastassuunavööndis.



Siis rajatakse ka uus peatusplatvorm. Kaarli parklasse saab siis vaid Toompea tänava poolt.



Liiklusteenistus hakkab hoolikalt jälgima ka Vabaduse väljaku ümbrusse jäävate fooride programme ning neid muudetakse vastavalt vajadusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles