Korrakaitsjad avastasid Tallinnas autoroolist võltsitud juhiloaga Kameruni mehe (2)

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kameruni kodanikul oli probleeme kõikvõimalike dokumentidega.
Kameruni kodanikul oli probleeme kõikvõimalike dokumentidega. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tallinnas autoga ringi sõitnud Kameruni kodanikul polnud juhtimisõigust, tema juhiluba oli võltsitud ning samuti ei olnud dokumendid korras ka tema autol.

Tallinna kordoni toimkond kontrollis eile keskpäeval Tallinnas Lootsi tänaval Eesti registreerimismärgiga sõiduautot Toyota ning avastas roolist 1983. aastal sündinud Kameruni Vabariigi kodaniku, teatas Põhja prefektuuri pressiesindaja.

Kontrollimisel selgus, et mees juhtis mootorsõidukit, mis ei olnud kehtestatud korras ümberregistreeritud ja millel puudus kehtiv liikluskindlustus. Samuti ei omanud mees vastava kategooria mootorsõiduki juhtimise õigust.

Mees esitas korrakaitsjatele kontrolliks Kameruni juhiloa, mille kontrollimisel tekkis kahtlus, et dokument võib olla võltsitud. Kohale kutsutud dokumendieksperdid tuvastasidki, et juhiluba oli täielikult võltsitud.

Õigusrikkujale määrati kiirmenetluse otsusega rahatrahv summas 400 eurot. Sõiduk teisaldati ja mees toimetati politseijaoskonda, kus mehele väljastatud Eesti Vabariigi Schengeni viisa tunnistati kehtetuks ning talle koostati Eestis seadusliku aluseta viibiva ja viibinud välismaalase arvestuskaart ja ettekirjutus Eestist lahkumiseks.

Samuti kohaldati mehele 1,5 aastaks sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles