Tallinna linnavõim ei kavatse Savisaart meeri ametist tagandada (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Jaanus Lensment

Tallinna linnavõim ei kavatse astuda samme, et linnapea ametist kõrvaldatud Edgar Saviaare asemele saaks paika uus meer.

«Meie plaan koos volikogu fraktsiooniga on hoida sama situatsiooni nagu praegu kuni 2017. aasta oktoobri kohalike volikogude valimisteni,» ütles Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf Tallinna TV saates «Pealinnatund».

Klandorfi sõnul oleks kaks võimalust. «Üks on see, kui linnapea astuks ise tagasi. Siis peaks aga kogu linnavalitsus tagasi astuma ja tekib juhtimiskriis ehk linnavalitsus ei saa ühtegi otsust vastu võtta. Ja volikogu peab siis kiirkorras tegelema uue linnapea küsimusega,» arutles Klandorf.

Tema sõnul oleks sellisel juhul põhimõtteliselt ka võimalus, et volikogu valib Savisaare uuesti linnapeaks. «Siis aga ei saa Savisaar linnavalitsust moodustama asuda, kuna ta on kohtu määrusega ametist kõrvaldatud. Tekib patiseis, mida ei taha keegi,» rääkis Klandorf.

Teine patiseis tekiks siis, kui osad linnavalitsuse liikmed lahkuksid mingil põhjusel ametist. «Ja kui meid jääb vähem kui neli inimest, siis ei ole linnavalitsus töövõimeline ja peaksime kõik tagasi astuma,» jätkas Klandorf.

Harju maakohtu ja Tallinna ringkonnakohtu määrused korruptsioonikahtluse alla langenud Edgar Savisaare Tallinna linnapea ametist kõrvaldamise kohta jäid lõplikult jõusse mullu detsembri alguses, kuna riigikohus ei võtnud Savisaare kaitsja vandeadvokaat Oliver Nääsi määruskaebust siis menetlusse.

Tallinna linnavolikogu kaebuse alusel Tallinna linnapea Edgar Savisaare ametist kõrvaldamist vaaginud riigikohus leidis 15. jaanuaril, et see oli Savisaare korruptsioonikaasust arvestades igati pädev meede.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles