Tallinna abilinnapea: Keskerakond oli Edgari pantvang (3)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel sõbralikult koos: praeguseks linnapeaametist kõrvaldatud Edgar Savisaar ja abilinnapea Arvo Sarapuu 2014. aastal Nõmme jõuluturul.
Veel sõbralikult koos: praeguseks linnapeaametist kõrvaldatud Edgar Savisaar ja abilinnapea Arvo Sarapuu 2014. aastal Nõmme jõuluturul. Foto: Liis Treimann

Keskerakonna vastne esimees Jüri Ratas olevat eile kohtunud Tallinna abilinnapeadega, kuid mingeid muudatusi polevat Tallinna juhtimises lähiajal oodata.

«Tallinna linn töötab edasi samamoodi, nagu ta seda siiani on teinud. Linnavalitsus ei planeeri mingeid muudatusi. Muudatused võivad tulla 2017. aasta sügisel, veidi enne Oktoobrirevolutsiooni sajandat aastapäeva, kui tulevad järgmised kohalikud valimised,» ütles abilinnapea Kalle Klandorf.

Tema kolleeg ja parteikaaslane Arvo Sarapuu lisas, et erakonna eelmisel esimehel Edgar Savisaarel oli kombeks hirmutada, et Keskerakonna valitsusse pääsemise hinnaks võib olla loobumine võimust Tallinnas. « Seda tuleb küll tunnistada, et Keskerakond oli Edgari pantvang. Loodame, et see olukord on nüüd äsjaste sündmuste valguses lõppenud. Erakonna uus esimees ütles meile kindlalt, et Tallinn ei ole osa uuest koalitsioonileppest. Täna on meil uus erakonna esimees ja üle väga pika aja on tekkinud võimalus, et meie moodustame valitsuse ja et Jüri Ratas saab uueks peaministriks. Kui see teoks saab, siis võib küll öelda, et uus esimees alustab ülivõimsalt. Ma arvan, et see toob väga suuri muudatusi esiteks maaellu ja teiseks Eesti ellu tervikuna,» rääkis Sarapuu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles