Tallinn eraldab kahe Kopli maja lammutamiseks miljon krooni

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räämas maja lammutamine Kopli liinidel..
Räämas maja lammutamine Kopli liinidel.. Foto: Liis Treimann.

Tallinna linnavalitsus kavatseb homsel istungil eraldada 962 703 krooni, et maha lammutada kaks varisemisohtlikku maja Kopli liinidel.

Lammutamisele määratud Kopli 114 elamus toimus tänavu augustis tulekahju, mille tulemusel sai maja tugevalt kahjustada ja tema taastamine ei ole linnajuhtide hinnangul enam võimalik. Hoone varemed risustavad linnapilti ja on varisemisohtlikud.

Erinevatelt firmadelt võetud hinnapakkumistest põlengujäätmete koristamiseks oli odavaim 410 463 krooni. Kui aga maja hakata taastama, siis selleks kuluks linna andmetel ligikaudu kümme miljonit krooni.

Samuti lammutamisele määratud 5. liini 6 maja on elaniketa ning hoone elektrisüsteem ja küttekolded on lagunenud. Vaatamata sellele, et Põhja-Tallinna valitsus on maja avad laudadega sulgenud, tungivad sinna sisse kodutud ja teevad seal lahtist tuld.

Sellega panevad linnaosavalitsuse hinnangul ohtu nad enda ning ümbritsevate majade elanike elu. Maja lammutamiseks tehtud hinnapakkumistest oli odavaim 552 240 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles