Postimehe ajakirjanik käis Savisaarele närvidele: kuule, mis ta teeb siin? (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna esimees ja kriminaaluurimise tõttu Tallinna linnapea ametist tagandatud Edgar Savisaar käis täna õhtul Tallinna Televisioonist läbi, et õnnitleda «Meedia keskpunkti» tegijaid saate 200. episoodi puhul. Postimehel õnnestus enne seda esitada talle mõned küsimused.

Härra Savisaar, kui tõenäoline on, et...

Ma ei anna teile praegu intervjuud.

Kui tõenäoline on, et te boikoteerite kongressi koos toetajatega?

(Vaikus.)

Miks te ei kommenteeri?

Ma ütlesin, et ma ei anna praegu intervjuud. Kas te ei saanud aru?

Kas hiljem saab?

Kunagi kindlasti.

Millal see «kunagi» võiks olla?

(Vaikus.)

Härra Savisaar, millal see «kunagi» võiks olla?

(Oma abilisele: ) Kuule, mis ta teeb siin?

Kas te olete pahane?

(Abiline mulle:) Miks te ronite niimoodi? Ei ole vaja. Te oleksite ise ka pahane.

Keskerakonna kongress koguneb sel laupäeval Paides, et valida erakonnale esimees, juhatus, aukohtu juht ja revisjonikomisjon ning vastu võtta põhikirjamuudatused. Esimeheks kandideerimiseks andsid möödunud reede hilisõhtuks nõusoleku Ratas, Savisaar ja Toom, lisaks ka Peeter Ernits, kelle seadis üles erakonna Tartumaa piirkond, Marika Tuus-Laul, kes lisati sama piirkonna kandidaadiks viimasel kandideerimispäeval, ning Heimar Lenk, kelle pakkusid välja keskerakondlased Urmi Reinde ja Mart Ummelas.

Juhatuse 14 kohale kandideerib 32 keskerakondlast, nende seas juhatuse praegused liikmed Jaak Aab, Taavi Aas, Enn Eesmaa, Olga Ivanova, Kalev Kallo, Jaanus Karilaid, Mihhail Korb, Siret Kotka, Mihhail Kõlvart, Aadu Must, Mailis Reps, Erki Savisaar, Kadri Simson ja Yana Toom. Senisest juhatusest ei kandideeri esimeheks pürgivad Jüri Ratas ja Edgar Savisaar ning noortekogu esimees Urmo Saareoja – esimees ja noortekogu juht nagu ka erakonna volikogu esimees ja riigikogu fraktsiooni juht kuuluvad juhatusse ametikoha järgi.

Lisaks kandideerivad juhatusse Peeter Ernits, Helmut Hallemaa, Maria Jufereva, Raimond Kaljulaid, Malle Kobin, Heimar Lenk, Oliver Liidemann, Värner Lootsmann, Kristjan Mark, Tõnis Mölder, Anneli Ott, Eevi Paasmäe, Meelis Pai, Märt Sults, Aleksandr Širokov, Elmar-Johannes Truu, Marika Tuus-Laul ja Eha Võrk.

Erakorralisele kongressile oodatakse 1085 delegaati.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles