Mupo asub inspekteerima autolammutusi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autolammutus.
Autolammutus. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tallinna Munitsipaalpolitsei Amet, MTÜ ELV (Autolammutuste Liit) ja keskkonnainspektsioon hakkavad tegema koostööd illegaalsete lammutustöökodade tegevuse üle kontrolli tõhustamiseks.

Autolammutused, mis ohtlike jäätmete käitlemise litsentsi ja jäätmeluba omamata lammutusteenust pakuvad, on tõsiseks probleemiks, teatas Raepress.

Ühisnõupidamisel puudutati ka mootorsõidukite ja nende osade maaletoojate (tootjate) kohustust oma tegevus probleemtoodeteregistris PROTO registreerida ning metallijäätmete kokkuostjate üle järelevalve tõhustamist.

Tallinna Munitsipaalpolitsei ameti juhataja Monica Rand ütles kohtumisel, et munitsipaalpolitsei saab omalt poolt kontrollimisele õla alla panna, tehes reide probleemsetesse kohtadesse.

«Arutasime ka võimalust hakata tegema autolammutustesse ja metallijäätmete kokkuostupunktidesse munitsipaalpolitsei ja keskkonnainspektsiooni ühiskontrollreide,» lisas Rand.

Ohtlike jäätmete käitlusnõuete rikkumise ja probleemtoodeteregistrisse registreeringu tegemata jätmise korral võib juriidilist isikut oodata kuni 32 000 euro suurune rahatrahv ja füüsilist isikut kuni 1200 euro suurune trahv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles