Tallinnas hukkus liinibussiga kokku põrganud auto roolis olnud noor mees (8)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Lasnamäel hukkus täna hommikul sõiduauto ja liinibussi kokkupõrkes juhtimisõiguseta 20-aastane mees.

Liiklusõnnetus juhtus kella 5.45 paiku Rahu teel, kus põrkasid kokku Toyota sõiduauto ja liinibuss ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Olja Kivistik Postimehele.

Politseile teadaolevalt liikus reisibuss Peterburi maanteelt Laagna teele ning Toyota juht Laagna teelt Rahu teele. Esialgsetel andmetel kaldus sõiduauto juht vastassuunavööndisse ja põrkas kokku reisibussiga. Politsei tegi ennelõunal kindlaks, et sõiduautot juhtis 20-aastane mees, kellel puudus juhtimisõigus. Noormehel pole juhtimisõigust kunagi olnud.

Põhja prefektuur teatel on õnnetuse asjaolud küll alles selgitamisel, kuid sündmuskohal politseinikele avanenud vaatepilt annab alust arvata, et sõiduki kiirus oli lubatust suurem. Õnnetuse hetkel oli sündmuskohal asfaltkate kuiv.

Reisibussi juht liiklusõnnetuses viga ei saanud ning reisijaid bussis ei olnud. Sündmuskohas oli liiklus õnnetuse järel tugevalt häiritud.

Põhja prefektuuri operatiivjuhi Valdo Põdra sõnul selgitatakse menetluse raames välja liiklusõnnetuse põhjus. «Sõidukijuhid peavad alati arvesse võtma muutuvaid ilmastikutingimusi. Sõiduteed võivad olla hommikul libedad ja olla põhjuseks miks sõiduk juhitavuse kaotab,» sõnas Põder.

Operatiivjuhi sõnul peaksid sõidukijuhid hommikuti võtma sõiduks rohkem aega, et vältida liigset kiirustamist ja võimalike ohtlike olukordade tekitamise.

Liiklusõnnetuse uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlust, mida juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles