Mupo hakkab sõidurajal parkijaid trahvima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mupo võtab sõiduteele parkijad karmilt käsile.
Mupo võtab sõiduteele parkijad karmilt käsile. Foto: Artur Sadovski

Sel nädalal võtab munitsipaalpolitsei karmilt ette valesti parkimise Tallinna kesklinnas, erilise tähelepanu all on autod Solarise keskuse ümbruses, kus hakatakse teele parkijaid kohe trahvima.

Munitsipaalpolitsei ameti juhataja Monica Rand ütles, et õhtuti ja nädalavahetustel on Solarise keskuse ümber kohati täielik kaos. Soodsamat parkimisvõimalust otsides jäetakse sõidukid nii ühistranspordi peatustesse kui ka lausa sõidurajale, millega takistatakse liikluse normaalset sujumist.

«Kujutage ette Solarise keskuse kontsertmaja juures Rävala puiestee poolset teed, seal on kaherealine sõidutee, mille eraldusriba poolne sõidurada pargitakse lihtsalt täis. Lisaks sellele, et sellises kohas on keelatud peatuda, on sel teel ka peatumise ja parkimise keelu märk, mida lihtsalt eiratakse,» rääkis mupo pressiesindaja Monika Lestberg Postimees.ee’le.

«Õhtustel aegadel, kui on intensiivne liiklus, tekitab see tõsiseid probleeme - alates kella 17-st või kui kontsertmajas toimub üritusi,» lisas ta.

Tema sõnul on selline käitumine seal olnud järjest süvenev probleem, mille kohta tuleb neile linnakodanikelt sageli teateid. «Seal on olemas parkimismaja ja palju teisi legaalseid võimalusi oma autot seisma jätta,» kinnitas Lestberg.

Munitsipaalpolitsei ameti juhi sõnul kaasneb olulise liikluse häirimise korral rahatrahv suuruses 64 eurot. Lestberg viitas, et trahvi tehakse vastavalt liiklusseaduse paragrahvis 7466 määratletuga ehk sõiduki parkimise eest selleks keelatud kohas ja viisil, mis on ohtlik teistele liiklejatele või häirib oluliselt liiklust.

Peale Solarise ümbruse on mupol teada veel kohti, kus sagedamini parkimisreegleid eiratakse. Samuti ootab amet linnakodanike vastavaid teateid selliste tänavate kohta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles