Lasnamäe linnaosavanema uskumatud seiklused Venemaal (11)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lasnamäe linnaosavanem Maria Jufereva võttis keset töönädalat väidetavalt vaba päeva, et tutvuda vaatamisväärsustega Moskvas, kuhu päev varem oli sõitnud ka korruptsioonikahtluse tõttu ametist kõrvaldatud Tallinna linnapea Edgar Savisaar.

Linnavalitsuse pressiteenistuse iganädalases eelinfos oli teade, et Lasnamäe linnaosavanem Maria Jufereva on 27. ja 28. oktoobril «lähetuses seoses haldusreformi arutamisega». Jufereva Facebooki lehel oli aga linnaosavanema värske selfi, mis on tehtud eile Moskvas Punasel väljakul.

Haldusreformi alases lähetuses viibiv Maria Jufereva postitas Facebooki Moskvas Punasel väljakul tehtud selfi
Haldusreformi alases lähetuses viibiv Maria Jufereva postitas Facebooki Moskvas Punasel väljakul tehtud selfi Foto: Kuvatõmmis

Kui Postimees küsis selle kohta, ega keskerakondlased haldusreformi all Moskva ja Tallinna ühendamist silmas ei pea, algas ohjeldamatu hämamine.

Tallinna linna avalike suhete direktor Ain Saarna ütles, et temal pole õrna aimugi, miks Lasnamäe linnaosavanem Maria Jufereva Moskvas käis ja soovitas saata päringu linna pressiteenistusele. «Aga saatke see päring sinna Lasnamäe linnaosavalitsusse,» vastas ka linnavalitsuse pressiteenistuse juhataja Alar Rästa. Rästa selgitas, et Raepressi eelinfo pannakse mehaaniliselt kokku linnaosavalitsustest saabunud info põhjal, mille õigsuses pole pressiteenistusel põhjust kahelda.

Lasnamäe linnaosa avalike suhete nõunik Olga Nigrovskaja selgitas, et kui 27. ja 28. oktoobril on Jufereva lähetuses seoses haldusreformi arutamisega, siis eile Jufereva mingil töölähetusel ei olnud, vaid tal oli vaba päev. «Oma vabal päeval võib ta teha kõike, mis ta soovib,» sõnas Nigrovskaja.

Lasnamäe linnaosavalitsus teatas täna kella 13 ajal, et linnaosavanema kohta on levitatud väärinfot. «Eesti meedias levitati väärinfot Lasnamäe linnaosa vanema Maria Jufereva kohta. kolmapäeval, 26. oktoobril, Maria Jufereval oli ametlikult kooskõlastatud vaba päev, mida ta veetis Moskvas, kus tutvus vaatamisväärsustega. Täna, 27. oktoobril ja homme, 28. oktoobril Lasnamäe linnaosa vanem viibib töölähetuses Laulasmaal, kus osaleb haldusreformi alases arutelus koos Tallinna abilinnapeade ja linnaosavanematega. Maria Jufereva on täna, 27.oktoobril Eestis ja täidab oma töökohustusi. Palume väärinfot mitte levitada,» teatas pressitalitus.

Kui Savisaar täna kella 13.30 ajal rongiga Moskvast Balti jaama jõudis, astus tal vastas olnud ajakirjanike üllatuseks rongist välja ka Maria Jufereva. Postimees uuris seepeale Lasnamäe linnaosavalitsuse pressiesindajalt Olga Nigrovskajalt, miks too avalikkusele valetas.

Me oleme siin natuke segaduses, et te ütlesite, et Maria Jufereva on Laulasmaal töökohustusi täitmas, aga nüüd astus rongi pealt maha. Kuidas sellega siis on?

Ma neid pisiasju ei tea. Ta ütles mulle kella 12 ajal, et ta on füüsiliselt Eestis. Tegelikult rong oli ju Eestis.

Oma pressiteates ütlesite, et me oleme väärinfot levitanud, et tegelikult Maria Jufereva juba täidab töökohustusi. Aga ta ju ei täitnud ja oli sel ajal rongis.

Tal on tööarvuti kaasas ja ta läheb kohe Laulasmaale. Aga füüsiliselt oli ta juba Eestis.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles