Tallinn loob lasteaiaprobleemide lahendamiseks komisjoni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed.
Lasteaed. Foto: Urmas Luik

Tallinna linnavalitsus moodustab homsel istungil ajutise komisjoni lasteaedade tegevuse toetamiseks, et saada otseallikast teada muidu linnavõimu silmi mitte ulatuvaid lasteasutuste probleeme ning neid operatiivselt lahendada.

Linnavalitsuse istungi päevakorras on korraldus moodustada linnavalitsuse ajutine komisjon Tallinna lasteaedu puudutavate finants-, haldus-, juhtimis-, korraldus- ja koostööküsimuste arutamiseks ning linnavalitsusele ettepanekute esitamiseks nende tegevuse toetamiseks.

Loodava komisjoni esimees, abilinnapea Yana Toom ütles Postimees.ee’le, et initsiatiiv selle loomiseks tuli lasteaedade hoolekogudelt.

«Meil olid mõned kohtumised Tallinna hoolekogude liidu aktivistidega. Arutasime nende nägemust lasteaedade probleemidest ja leppisime kokku, et moodustame sellise väikse ümarlaua või komisjoni, mis käib koos kord kuus või kahe kuu tagant ja otsib nendele probleemidele lahendusi,» märkis ta.

«Tõesti, probleemid lasteaedades on, igaühte meie muidu ei jõua vaadata, nii et kui meid keegi aitab väljastpoolt ja annab signaale, et midagi on valesti - või ka hästi - ja kogemusi tasub jagada, oleme selle eest tänulikud,» sõnas Toom.

«Mul viimasel ajal on see kogemus, et kohtudes inimestega räägitakse mulle asju, millest ma ei teadnudki! Näiteks viimati avastasin ühe lasteaia, kus lapsevanemad peavad pesema laste voodipesu, mis on selgelt… kuidas ma ütlen viisakalt… mis meile väga ei meeldi. Aga see oli juhus, et sellest teada sain juhuslikus vestluses linnaelanikuga,» lausus abilinnapea.

Komisjoni aseesimeheks määratakse haridusameti juht Andres Pajula ning liikmeteks linnakantselei finantsplaneerimise osakonna juht Marju Sepp, haridusameti ökonoomikateenistuse juht Tanel Keres, haldusosakonna juht Anti Sirkel ja alushariduse osakonna juht Marika Kallas.

Komisjoni töös kutsutakse osalema Tallinna alushariduse juhtide ühenduse esimees Silvi Suur, lasteaedade hoolekogude liidu juht Indrek Viks ning linnavolikogu liikmed Kaja Laanmäe, Anna-Greta Tsahkna, Remo Holsmer ja Jaak Juske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles