Värsked fotod ja video: lipumastivabrik pärast suurt põlengut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul Harjumaal Kose vallas puhkenud tulekahjus hävis Flagmore ASi lipumastivabriku lao- ja tootmishoone, tulekahjujärgne pilt Kolu külas näeb välja üsna trööstitu.

Firma juhataja Rivo Sisas ütles täna päeval Postimehele, et hetkel seatud eesmärgi järgi tahaksid nad hoone taastada tuleva aasta 1. märtsiks ehk vähem kui poole aastaga. «See on optimistlik ootus, samas on nii palju lahtisi otsi, et raske öelda, kas ka jõuame.»

Mis saab seni aga tootmisest? «Meil on veel laovarusid, mida saame seni kasutada, kuni asi selgemaks saab,» rääkis Sisas, et edasisi tootmisplaane arutatakse. Kindlasti tähendab hoone häving aga firmale pikemat sunnitud tootmispausi. Kas uus hoone ehitatakse üles samas kohas Kolu külas, on samuti veel selgusetu.

Seda, et tegu võib olla tahtliku süütamisega, juhataja ei usu. «Pigem tundub, et tuli sai alguse ikka seestpoolt, kuid põlengu põhjused selgitab ekspertiis,» lisas Sisas. Tehas on tema sõnul kindlustatud.

Häirekeskusele andis vabriku põlengust teada turvafirma patrull eile õhtul kell 21.13. Päästjad hoidsid ära tule leviku kontorile ja teisele laohoonele, kuid kahekorruseline vabrikuhoone hävis tules täielikult. 

Esialgsetel andmetel sai põleng alguse hoone laoruumist, kuid selle täpsema põhjuse peab selgitama uurimine. 

Sisas tunnistas hilisõhtul sündmuskohalt, et esialgu pole veel aimugi, millest tuli lahti läks. Ta nentis, et kuna tootmisel kasutab firma kemikaale, siis oli tehases ka neid. Samuti oli seal elektriseadmeid.

Firma kodulehe andmetel kuulub Flagmore AS Flagholding OY kontserni, mis on maailma suurim klaasplastikust lipumastide ja Põhjamaade suurim lippude valmistaja.

Hoone kustutustööd lõpetati kell 3.39, kuid päästjad käisid kohapeal ka täna hommikul, et teha järelkustutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles