TAK ostab 35 uut linnaliinibussi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnaliinibuss
Tallinna linnaliinibuss Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Tallinna Autobussikoondis kuulutas välja riigihanke Tallinna linnaliinide teenindamiseks 35 uue bussi ostmiseks, millega soovitakse vanemaid busse välja vahetada.

Neist 25 bussi peavad olema kaheteljelised ja kolmeukselised bussid, pikkusega 11,5 - 12,5 meetrit. 10 uut bussi on kolmeteljelised ja neljaukselised liigendbussid, pikkusega kuni 18,75 meetrit.

Bussidele esitatakse ka keskkonnasäästlikke nõudeid: nende heitgaasid peavad vastama EURO 5 nõuetele ja mootorikütusena peab sobima kuni 7-protsendilise biodiisli sisaldusega diislikütus.

Bussid hangitakse järgmise aasta jooksul kolme partiina.

«Tänase töömahu juures me ei eelda, et busside üldarv hanke tulemusena suureneks, seega kõige vanemad bussid jäävad tõenäoliselt seisma ja asendatakse liinidel uutega,» sõnas TAKi pressiesindaja Sirje Roht. «Kas vanad lähevad utiili, varuosadeks või müüme nad maha, selle otsuse langetame siis, kui uute busside saabumise aeg kätte jõuab.»

Kuna riigihankega soovitakse välja selgitada majanduslikult soodsaim pakkumine, ei pidanud ta võimalikuks kommenteerida, kui palju eeldatavalt uued bussid maksma võiks minna.

Praegu sõidavad pealinna liinidel Scania ja Volvo bussid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles