Pealinna koolilapsed külmapühi ei pea

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna õpilaste lumeskulptuurid
Tallinna õpilaste lumeskulptuurid Foto: Priit Simson

Tallinna haridusameti andmetel käib külmadest ilmadest hoolimata praegu õppetöö kõigis pealinna koolides, ainult ühes koolis kehtestati eile lühendatud tunnid.

«Eile olid algklassidele lühendatud tunnid Tallinna Läänemere gümnaasiumis, kuna algklasside majas oli nädalavahetuse järgselt jahedam. Täna toimub seal õppetöö taas tavapärases rütmis,» sõnas haridusameti pressiesindaja Leini Jürisaar.

Kadrioru Saksa gümnaasiumist öeldi, et koolitöö käib ja puudujaid on vaid üksikud. Ruumid on väga soojad.

Kalamaja põhikool annab kohe kodulehel teada, et külmapühad kehtivad vaid nendele lastele, kes tulevad kooli väljastpoolt Tallinna. «Palume kergekäeliselt koolist mitte puududa, sest kõik külmapühade tõttu ärajäänud tunnid tuleb järgi teha koolivaheaegadel või nädalavahetustel,» seisab teates, kus rõhutatakse, et kool on avatud ka kõige külmemate ilmadega.

Põhikooli direktor Marko Rööpson ütles, et vaid üksikud lapsed puuduvad täna. Tema sõnul käib enamik lapsi kooli lähiümbrusest, vaid kuni paarkümmend tuleb väljastpoolt linna ning enamasti tuuakse needki tõenäoliselt autoga kohale. «Meil on soe söök ja soojad ruumid. Ma arvan, et meil siin koolis on soojem kui mõnedel kodus,» sõnas Rööpson.

Ka Lasnamäe üldgümnaasiumi direktor Merike Vaarandi ütles, et mõned lapsed võib-olla peavad külmapühi, aga üldist kooli mittetulemist pole. Tema sõnul minnakse õppetööga tavapäraselt edasi. «Mõned lapsed tulevad küll Muugalt ja Irust, kus võib-olla tuleb bussi kauem oodata,» sõnas Vaarandi.

«Meil on ruumid korralikult köetud ja kui päike paistab, soojendab see veel ruume, nii et eile tuli kütet isegi natuke maha võtta, palavaks läks!» lisas direktor.

Millal võib koju jääda?

Haridusamet märkis, et algklassiõpilastel, kellel on pikk koolitee jalgsi läbida, oleks käreda külmaga mõttekas koju jääda. EMHI andmetel läheb nädala teisel poolel ilm veel külmemaks ning reedel võib oodata ka -30 külmakraadi, võimalik on ka üle -32 kraadine külm.

Koolid võivad õppetunnid ära jätta, kui sõit kooli ja tagasi ei ole korraldatud ja tegelikult toimiv välisõhu temperatuur on -20 kraadi ja madalam 1.– 6. klassis ning - 25 kraadi ja madalam 7.– 9. klassis.

Samuti jäetakse õppetunnid ära õpperuumis, kus õhutemperatuur on vähem kui 19 kraadi ja võimla õhutemperatuur on vähem kui 18 kraadi.

Madalast õuetemperatuurist hoolimata kooli tulnud õpilastele korraldatakse kojusaatmise võimaluseni erinevaid tegevusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles