Tiit Land: toon Tallinna Ülikooli stabiilsuse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Land.
Tiit Land. Foto: Priit Simson

Tallinna Ülikooli ekspansiivne areng peatub ja järgmise viie aasta märgusõnaks on stabiilsus, ütles ülikooli järgmiseks rektoriks valitud Tiit Land.

Ta rääkis «Aktuaalse kaamera» stuudiointervjuus, et Tallinna Ülikooli suurim häda on liiga madal riiklik koolitustellimus, mis tähendab, et liiga paljud üliõpilased peavad oma õppmise eest maksma, vahendas ERR Uudised.

Kuigi viie aasta pärast on potentsiaalseid ülikooli astujaid 20-30 protsenti vähem, on Land tuleviku suhtes optimistlik.

Ta tuletas meelde oma valimisplatvormi, kus oli tähtsal kohal kvaliteedi tagamine ülikooli õppe-, teadus- ja arendustöös, Landi sõnul on praegu liiga palju massiloenguid, kus kvaliteet jääb alla kvantiteedile.

Land leiab, et Tallinna Ülikooli maine on praegu hea, samas tuleb tema arvates suurendada õppeasutuse mõjuvõimu, selleks tuleks näidata üles aktiivsust ning olla võimalikult paljudes esinduskogudes esindatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles