Naise surnuks sõitnud kihutaja pääses tingimisi karistusega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohus.
Harju maakohus. Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus mõistis esmaspäeval tingimisi karistuse noormehele, kes mullu talvel Tallinnas kaubikuga kiirust ületades kihutas surnuks sõiduteed reguleeritud ülekäigurajal ületanud eaka naise.

Kohus nõustus prokuröri ja süüdistatava vahel sõlmitud kokkuleppega, mille järgi peab 31-aastane Eduard kandma kahe ja poole aasta pikkust tingimisi vanglakaristust kolmeaastase katseajaga. Lisakaristusena jääb Eduard vaid üheks kuuks juhtimisõiguseta.

Traagiline õnnetus juhtus mullu 23. veebruari pärastlõunal kella 13 ajal Paldiski maantee neljarajalisel teel, kus 83-aastane naine hakkas rohelise fooritulega sõiduteed ületama. Kuna aga sõidutee oli lai, ei jõudnud ta piisavalt kiiresti seda ületada ja viibis peagi punase fooritule ajal keset sõiduteed.

Teises ja kolmandas sõidureas peatunud autojuhid märkasid kimbatuses vanurit ega alustanud sõitu, kuigi neile süttis fooris roheline tuli. Paraku otsustas neile tagant suure kiirusega lähenenud Citroen Jumperi 31-aastane juht Eduard ees peatunud sõidukitest hoogsalt mööduda, suurendas kiirust, keeras neljandasse sõiduritta ning kui lõpuks nägi sõiduteel viibivat vanurit, oli juba hilja kokkupõrget ära hoida.

Jalakäija sai üliraskelt vigastada ja suri peagi haiglas.

Hilisem liiklustehniline ekspertiis tuvastas, et kaubiku kiirus pidi olema vähemalt 89 kilomeetrit tunnis, samas kui sellel teelõigul on lubatud maksimaalselt liigelda kiirusega 70 kilomeetrit tunnis. Samuti ei vähendanud juht vastavalt liikluseeskirjale vöötrajale lähenedes sõidukiirust, vaid hoopis suurendas seda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles