Tallinnas avatakse Vaimse Tervise Keskuse teabetuba

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Vaimse Tervise hooldekeskuses parandavad oma vaimu ja tervist paljud erilised inimesed.
Tartu Vaimse Tervise hooldekeskuses parandavad oma vaimu ja tervist paljud erilised inimesed. Foto: Sille Annuk

Täna algava vaimse tervise nädala eesmärk on pana inimesi rohkem mõtlema oma vaimsele tervisele, mis on meie üldise heaolu aluseks.

10. oktoobrini kestva vaimse tervise nädala puhul toimub Tallinnas mitmeid tutvustusüritusi ja avatakse ka Tallinna Vaimse Tervise Keskuse teabetuba Õismäel, teatas Raepress.

«Vaimse tervise nädala tähistamisega soovime aidata kaasa hea vaimse tervise propageerimisele ja teadlikkuse tõstmisele. Traditsiooniliste sotsiaaltöö meetodite kõrval uusi inimeselt inimesele teenuseid arendades püüame tulla oma teenuse tarbijatele lähemale,« ütles abilinnapea Merike Martinson.

«Inimeselt inimesele teenused peaksid aitama vähendada tõrjutust ja suurendama psüühikahäiretega inimeste kaasamist ühiskonda nii teenuse tarbijatena kui ka ise teenuse pakkujatena.»

Homme, 7. oktoobril kell 14 avatakse Tallinna Vaimse Tervise Keskuse teabetuba Haabersti klubimajas Õismäe tee 105a, ka saab homme kell 10.05 kuulata Vikerraadios nõuandesaadet «Huvituja», kus esinevad kogemusnõustaja Triinu ja hingehoidja Heino Nurk.

Neljapäeval, 9. oktoobril kell 14 on Pelguranna tegevus- ja teraapiakeskuses Pelguranna 31 vaimse tervise päeva loomingulise konkursi (luuletus, joonistus, tants, laul jm ) «Minu maailm» tööde esitlus.

Reedel, 10. oktoobril kell 14 on Haabersti klubimajas Õismäe tee 105a avatud uste päev.
Kogemusnõustajad tutvustavad oma teenust ja viivad läbi respektseminari. Loenguga «Ka psüühikahäirega inimese lähedased vajavad toetust» esineb Tallinna Vaimse Tervise keskuse psühholoog Kristel Altmäe.

Laupäeval, 11. oktoobril kell 11 on avatud uksed Lasnamäe töö ja Tegevuskeskuses Pae tn 19. Koostöös Eesti Psüühikahäiretega Inimeste Toetajate Ühendusega korraldatakse perepäev, kuhu on oodatud kõik praegused ja endised kliendid, pereliikmed ning toetajad.

Tänasest kuni 10. novembrini on Tallinna Linnavalitsuse infosaali akendel näha tegevusteraapiline kunstiaktsioon «Labürint», mille korraldasid Tallinna Vaimse Tervise Keskuse Pelguranna tegevus- ja teraapiakeskuse rühma Loominguline Töötuba liikmed ja juhendajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles