Bõstrovi ausamba ideekonkursi võitis Aleksander Litvinovi töö

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georgi Bõstrovi mälestuse jäädvustamise ideekonkursi võidutöö
Georgi Bõstrovi mälestuse jäädvustamise ideekonkursi võidutöö Foto: Maardu linnavalitsus

Maardu linnavalitsuse istungil tunnistati Maardu linna esimese ja kauaaegse linnapea Georgi Bõstrovi mälestuse jäädvustamiseks korraldatud skulptuuride  ideekonkursi võitjaks Aleksander Litvinovi töö.

Kokku laekusid konkursile kolme autori eskiisid, mis olid vormistatud paberil ja mudelitena ning kujutasid erinevatel postamentidel Bõstrovi büsti või täisfiguuri pingil istumas.

Maardu linnavalitsus korraldas Maardu Vaba Aja Keskuse ruumides avaliku väljapaneku, mille eesmärgiks oli anda ka linnaelanikele võimalus oma arvamuse avaldamiseks.  «Aleksander Litvinovi töö - pronksist büst postamendil - pälvis linnaelanike ja Bõstrovi lese suurima poolehoiu ning linnavalitsus otsustas jätkata koostööd selle autoriga,» teatas Maardu linnapea Vladimir Arhipov.

Kuna ka teised esitatud tööd vastasid konkursi tingimustele, otsustas linnavalitsus premeerida kõiki autoreid võrdse summaga, milleks on 500 eurot. Kuju tegelik maksumus selgub pärast lõpliku pakkumuse saamist. Võidutöö püstitamine Kellamäe parki on kavandatud järgmise aasta kevadesse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles