Lilleküla elanikud võitlevad kõrghoonete tuleku vastu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: kaader Reporter.ee videost

Lilleküla Välja tänava elanikud protestivad korterelamu ehituse vastu, sest see rikuks põliselanike miljööväärtust.

Algselt planeeritud kuuekordse korterelamu asemel tahetakse nüüd ehitada kolmekordset, kuid rahvas kardab, et kui planeering kinnitatakse, ehitatakse sinna siiski suurem kortermaja, vahendab Reporter.ee.

«Siin võib ju nende korrustega manipuleerida, aga probleem on ikkagi selles, et see detailplaneering ju muudab ka kehtivat üldplaneeringut, mis tähendab seda, et madaltihe asustus muudetakse ümber kõrghoonestusega alaks,» rääkis Välja tänava elanik Mati Makkar. Tema arvates on kummaline, et kohalik omavalitsus üldplaneeringut muuta soovib.

Kristiine linnaosavanem Mihhail Korb kinnitas, et elanikud saavad oma märkused esitada ja linn soovib kompromisslahendust leida. «Tänaseks ei ole mitte midagi kinnitatud,» ütles ta.

Makkar aga ei mõista, miks linnaosavalitsus piirkonna üldplaneeringut muuta soovib, kui arendaja on nõus algselt plaanitust madalama maja ehitama. «Küsimus tekib sellest, miks peaks üldplaneeringut muutma selle detailplaneeringuga, et muuta see madalasustusega ala kõrghoonete alaks, kui ta ise on selles eskiisis näidanud, et tal on plaanis ainult kolm korrust,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles