Galerii: ministeeriumide ühishoone ehitus jõudis sarikapeoni

Nele-Mai Olup
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas peeti reedel ministeeriumide ühishoone sarikapidu, millega tähistati maja maksimaalse kõrguse saavutamist, teatas Riigi Kinnisvara AS (RKAS).

Sarikapärja tõid hoone katuselt alla RKASi juhatuse esimees Urmas Somelar, OÜ Fund Ehitus tegevdirektor Eiki Rump ja Rahandusministeeriumi haldusosakonna juhataja Merilin-Siret Sahku.

RKAS sõlmis 2014. aasta novembris nelja ministeeriumi ühishoone rajamiseks ehitustööde kontsessiooni lepingu osaühinguga 2Torni, kes rajab riigiasutustele kaasaegse, energiasäästliku ja optimeeritud pinnakasutusega büroohoone.

Nelja ministeeriumi ühishoone kinnisvarakulud moodustavad kokku ca 4,5 miljonit eurot aastas. Täpne number selgub peale ehitustööde täpsustumist, sisustuse ja kõrvalteenuste hangete läbiviimist.

Ühishoone võimaldab riigil era- ja avaliku sektori koostöös kümne aasta jooksul kokku hoida ligi seitse miljonit eurot.

Rahandusministeeriumi, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, sotsiaalministeeriumi ning justiitsministeeriumi ühishoone ehitatakse Tallinnasse Suur-Ameerika 1 ja Väike-Ameerika 2 kinnistule rahandusministeeriumi endise hoone asemele.

Praegu ministeeriumide kasutuses olev ligi 20 000 ruutmeetrit ebaefektiivselt kasutatud ja kõrge energiatarbega büroopind väheneb 16 000 ruutmeetrini. Energiatarve väheneb enam ligi 70 protsendi võrra, mis on kooskõlas ka Euroopa energiatõhususe eesmärkidega.

Ühishoone ehitustööd kestavad kuni 2017. aasta suveni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles