Nõmme jalakäijate sild suletakse remondiks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme jalakäijate sild
Nõmme jalakäijate sild Foto: Google StreetView

Seoses renoveerimistööde teostamisega on Mustamäe nõlval asuv Ehitajate teed ületav Nõmme jalakäijate sild ajutiselt liiklejatele suletud ning ajutine jalakäijate ülekäigurada rajatakse Ehitajate teele Nõmme turu parkla sissesõiduga piirnevale alale.

Tööde eesmärgiks on silla tehnilise seisukorra ja visuaalse väljanägemise parendamine, ohutuse suurendamine ning sillalt sademevee ärajuhtimise tagamine, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Silla remondi käigus puhastatakse ja värvitakse peakandurid ning käsipuud. Silla kandevõime tõstmiseks vahetatakse välja põiktalad. Rajatakse uus käigutee betoonplaat, millele  kantakse hüdroisolatsioon ning paigaldatakse uus asfaltbetoonkatend. Silla käigutee otstesse, kaldasammaste tagaseinte ja käiguteeplaadi vahele rajatakse deformatsioonivuugid. Pealemineku platsid ja paekivist tugiseinad asendatakse uutega. Silla  sademevee ärajuhtimiseks rajatakse silla käigutee otstesse veeviimarid.

Renoveeritava Nõmme jalakäijate silla laius saab olema 3,5 meetrit ja pikkus 76 meetrit. Nõmme jalakäijate silla renoveerimise põhiprojekti koostas Tallinna Tehnikaülikool.

Tööde lepinguline maksumus on  207 900 eurot. Tööde lepinguline tähtaeg on mai 2017 ning ehitustööde teostaja on OÜ Tilts Eesti Filiaal.

Jalakäijatele ja tervisesportlastele tagatakse talvisel perioodil läbikäik silla kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles