Autoga Ülemiste Citysse pääsemine muutub lähitulevikus raskeks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Tallinnas Ülemiste linnaku ümbruse liikluses on lähiajal oodata suuremaid seisakuid, sest lennujaama viiva trammitee ehituse tõttu ootavad ees teesulgemised.

«Kui juba praegu on õhtusel tipptunnil Lennujaama tee ja Lõõtsa tänav võrdlemisi umbes, siis nüüd suletakse Lennujaama tee praktiliselt kaheksaks kuuks. See tähendab, et Tehnopolis koos oma 2280 parkimiskohaga ja pagan teab kui paljude töötajatega, kes sõidavad ühistranspordiga, jääb ikka väga hädisesse seisu. Kogu see mass tuleb suunata õhtusel ajal mööda Lõõtsa ja Ääsi tänavat Suur-Sõjamäe tänavale. Ei taha mõeldagi, millised ummikud saavad neil tänavatel talvekuudel olema,» kurtis üks Ülemistel töötav inimene.

Sulgemised on jagatud mitmesse etappi. Operatiivinfo andmebaasi andmetel muutetakse esimeses etapis Tartu maantee ja Lennujaama tee ristmikul ohutussaare kuju, nii et see võimaldaks kahesuunalist liiklust Lennujaama tee lõunaharul. Teises ja kolmandas etapis suletakse läbivale liiklusele Lennujaama tee põhjaharu (alates Lennujaama tee 5) ning Sepise tänav. Neljandas etapis lisandub juba suletud tänavatele Keevise tänav.

Praegu peaksid tööd paberite järgi olema teises etapis. «Vastavad sildid on tänavatel juba ootevalmis, kuid ööl vastu eilset ei olnud tänavad veel suletud. Ehitajaga on läbi räägitud, et iga sulgemine toimub täpselt nii kaua, kui seda tõepoolest vaja on. Tänavaid suletakse nii vähe, kui vähegi võimalik, aga nii palju, kui hädavajalik,» ütles transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa.

Praegu kaevatakse trammitee ehitusel raudteealust tunnelit. Peatselt jõutakse töödega Suur-Sõjamäe tänavani, mille alt trammitee samuti läbi läheb. Seal suletakse Rüütelmaa sõnul kõigepealt üks ja siis teine sõidusuund, nii et tänavat päris kinni ei pandagi. Sealt jõuavad tööd kitsale Keevise tänavale, mis kogu laiuses suletakse. Suur-Sõjamäe tänava sulgemise täpne aeg pole praegu teada.

«Hetkel ma täpseid kuupäevi ei ütleks. See pannakse paika siis, kui töödega on nii kaugele jõutud. Sealgi püütakse teha nii kiiresti, kui vähegi võimalik,» lausus Rüütelmaa.

Transpordiameti osakonnajuhataja lisas, et mis puudutab Lennujaama teed, siis seal kahjuks ilma piiranguteta hakkama ei saa, ning soovitas inimestel kaaluda ühistranspordi kasutamist. «Kui info sulgemiste kohta jõuab inimesteni, siis tasuks läbi mõelda alternatiivsed võimalused. Kas kasutada bussi või jätta auto kusagile kaugemale ja natuke maad kõndida. Tööde perioodil me tõepoolest ei suuda tagada, et igaüks saab Ülemistes autoga täpselt ukse ette,» lausus ta.

Rüütelmaa toonitas, et pärast piirangute lõppu avaneb paljudele inimestele võimalus sõita trammiga mugavalt nii Ülemiste Citysse kui ka lennujaama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles