Politsei kontrollis laadal müüdavaid relvi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relvad
Relvad Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Põhja prefektuuri politseinikud kontrollisid eile Saku vallas toimunud vanatehnika laadal müüdavate relvade nõuetele vastavust ning võtsid hoiule neli tulirelva ning 25 ebaseaduslikku külmrelva.

Kaks korda aastas Tagadi külas peetaval vanatehnika laadal müüakse ka kollektsioneerimiseks mõeldud relvi. Selliste relvade müümiseks peab olema ette näidata tunnistus, et pädev asutus on relva laskekõlbmatuks muutnud.

Põhja Politseiprefektuuri Lääne-Harju politseiosakonna juht vanemkomissar Kaido Saarniit hindas laadal relvadega kaubelnud müüjaid üldiselt seaduskuulekaiks. «Kahjuks on ka neid, kellel kõik vajalikud seadusepunktid veel selged pole,» lisas ta.

Ühtki laskekõlbulikku tulirelva operatsiooni käigus ei leitud, küll aga võeti ära püstolkuulipilduja ning üks TT-püstol, mille müüjail polnud ette näidata tõendit, mis kinnitaks relvade ohutust.

Samuti võtsid politseinikud viielt müüjalt ära hulga keelatud külmrelvi alates sõjaaegsetest torketääkidest kuni tänapäevaste automaaditääkide ja vedru jõul välja paiskuvate ning seejärel jäigalt lukustuvate teradega nugadeni. Sellised külmrelvad on relvaseaduse kohaselt tsiviilkäibes keelatud.

Üks keelatud relvade müüja oli joobes, temale koostati protokoll.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles