Tallinna noortenädal tutvustab koolivaheajal disaini ja ettevõtlikkust

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Noortenädal Rotermanni kvartalis
Tallinna Noortenädal Rotermanni kvartalis Foto: Sander Ilvest

Tallinna noortenädala raames toimub 25.–29. oktoobril Tallinna erinevates paikades mitmeid põnevaid üritusi, mis on seotud disaini ja ettevõtlikkuse teemadega.

Abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul võimaldab selleaastane teemakäsitlus arendada noortes ettevõtlikku meelt ja aitab leida motivatsiooni tegelemaks nende asjadega, mis noort tõeliselt huvitab. «Iga hea asi saab alguse huvist ning pühendumisest. Ettevõtlikkus on hoiak, mis seobki endas nii huvi, loovat mõtlemist kui ka tahet oma ideid teoks teha. Disain pakub selleks suurepäraseid võimalusi, sest hea disain on kombinatsioon probleemipüstitusest, ideest ning funktsionaalsest lahendusest ehk kõik see, mida ettevõtlikkus eeldab,» rääkis abilinnapea.

Noortenädala üritused toimuvad Eesti Rahvusraamatukogus, Mereakadeemias, mitmetes Tallinna noortekeskustes, kohvikus Sinilind jm. Kolmel päeval, 27.–29. oktoobril toimuvad üritused kinos Sõprus. Viie päeva jooksul saab osa võtta äriplaani koostamise, disaini- ja blogimise töötubadest, disainiekskursioonidest, muusikaettevõtluse päevast ning paljust muust.

Kolmapäeval, 26. oktoobril kell 14 toimub kohvikus Sinilind muusikaettevõtlusele pühendatud üritus. Külas on tuntud manager ja muusikaprodutsent Karl Sirelpuu (bändi Ewert and The Two Dragons tuurimanager ning bändi Elephants From Neptune manager) ja muusik ning muusikaettevõtja Hando Jaksi (bändist I Wear* Experiment). Juttu tehakse artisti karjääri ülesehitamisest, muusikaettevõtlusest, muusikatööstuse erinevatest rollidest ning muusiku-artisti suhtest. Ürituse läbiviijaks on Tallinna noortenädala kauaaegne ja hea koostööpartner Noortebänd. Üritus toimub inglise keeles ja vestlust juhib Liisa Lahtmets.

Neljapäeval, 27. oktoobril algusega kell 18 toimub kinos Sõprus töökeskkonna disanitöötuba. Disain on protsess, mille käigus leitakse olemasolevale uus ja parem lahendus. Disain ümbritseb meid igapäevaselt, seda tihti meile märkamatutes detailides. Tööandjad näevad aina enam vaeva, et luua töötajatele motiveerivat töökeskkonda. Millised trendid on meie töökeskkonda enim mõjutanud ja kuidas need meid mõjutavad? Kuidas kujundaksid oma ideaalset töökeskkonda? Sellest kõigest saab teada 27. oktoobril. Töötuba viib läbi disainer ja konsultant Kristel Aimee Laur.

Laupäeval, 29. oktoobril kell 15 toimub kinos Sõprus ettevõtlikkuse foorum. Ettevõtlikkus on mõtteviis, mida iseloomustab algatusvõime ja saavutustahe. Kuidas aga enda algatatud ideid edukalt ellu viia? Ideedele annavad hoogu ettevõtluseksperdid, kes lahkavad koos publikuga noorte sotsiaalsete ettevõtjate kaasuseid. Nõu jagavad ettevõtluseksperdid ning inspireeriva õhkonna loob moderaator Harald Lepisk.

Tallinna noortenädal toimub tänavu üheksandat korda ning ürituse eesmärgiks on innustada noortes loovust ja ettevõtlikku meelt. Noortenädala peakorraldaja on Tallinna Spordi- ja Noorsooamet. Noortenädala kava ja lisainfo on väljas ürituse kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles