Endine linnaametnik jäi korruptsioonikuritegudes süüdi

Kadri Ratt
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Oviir
Allar Oviir Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus mõistis täna Tallinna endise linnaametniku Allar Oviiri süüdi korruptsioonikuritegudes ning karistas teda korduva pistisevõtmise eest kaheaastase tingimisi vangistusega kolmeaastase katseajaga.

Samuti keelas kohus mehel kolm aastat tegutseda riigi või kohaliku omavalitsuse asutuses või organis või avalik-õiguslikus juriidilises isikus ametikohal, kus temale on pandud haldamis-, järelevalve-, juhtimisülesanded või varaliste väärtuste liikumist korraldavad ülesanded, teatas Harju maakohtu pressinõunik Kristina Ots Postimees.ee´le.

Kohus konfiskeeris Oviirilt süüteoga saadud vara kokku 7669 euro ulatuses, samuti tuleb Oviiril tasuda menetluskulud.

Koos Oviiriga kohtu all olnud ärimehed ja firmad pääsesid aga otstarbekuse kaalutlusel süüdimõistmisest, kuna prokuröri ja kohtu hinnangul puudus nende episoodide osas avalik menetlushuvi.

Küll aga tuleb neil süüasja lõpetamisel tasuda riigile raha.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistas Põhja-Tallinna linnaosavalitsuse linnamajandusosakonna juhatajat Oviiri (47) selles, et ta võttis ligi kolme aasta jooksul pistist ärimees Veikko Tiitsilt (42) ja temaga seotud ettevõttelt OÜ RT Puit vastutasuna selle eest, et Oviir eelistaks linnavõimu nimel töövõtu lepinguid sõlmides RT Puitu.

Sarnaselt võttis Oviir pistist ka OÜ GeboXgrupp juhatuse liikmelt Aleksandr Kovaljokilt (37). Oviir ja tema pereliikmed said nii raha, erinevaid esemeid kui ka muid hüvesid kokku ligi 370 000 krooni väärtuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles