Roosikrantsi tänava juveeliröövis kahtlustatav peeti kinni (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riia politseinikud pidasid kolmapäeval kinni ühe Tallinnas Roosikrantsi tänaval toimunud röövis kahtlustatava, politsei palub abi teiste kahtlustatavate asukoha selgitamisel.

Eelmise nädala kolmapäeval tungisid mehed Roosikrantsi tänaval kellapoodi ning relvataolise esemega klienditeenindajat ähvardades viisid poest kaasa hinnalisi käekellasid, ehteid ja sularaha. Klienditeenindaja, 39-aastane naine, viidi kergemate vigastustega tervisekontrolliks haiglasse. Rööviga tekitatud kogukahju on jätkuvalt selgitamisel.

Sündmuskohal asusid kohe tõendeid koguma kriminalistid ning Põhja prefektuuri kriminaalbüroo uurijad. Esialgsed sündmuskohalt kogutud tõendid viitasid sellele, et tegu võis olla välismaalt pärit kurjategijatega. Kiire infovahetus naaberriigi kolleegidega päädis samal päeval ühe kahtlustatava kinnipidamisega Riias.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juhi Urmet Tambre sõnul on rahvusvaheline koostöö ülimalt tõhus. «Operatiivne infovahetus kahe riigi vahel ning kiire reageerimine viisid kahtlustatava tabamiseni, kes oli mõne tunniga Tallinnast Riiga jõudnud. Täna oleme riikidevahelises koostöös saavutanud olukorra, kus info võimalikust kuriteost ning kahtlustatavatest jõuab naaberriigi kolleegideni minutitega,» sõnas Tambre. «Aasta alguses Mustamäel toimunud kullapoe röövi lahendamisel oli samuti kandev roll rahvusvahelisel koostööl. Kohe asusime naaberriigi kolleegidega aktiivselt infot vahetama, selle tulemusena peeti kahtlustatavad kinni kaks kuud hiljem Lätis ning tänaseks on mehed ka oma karistuse saanud,» lisas ta.

Praegu on politseile teada, et lisaks Riias kinnipeetud mehele osales röövis veel inimesi. Seetõttu palub politsei kõigi inimeste abi, kes fotodel kujutatud mehi on näinud või omavad infot meeste asukoha või võimalike liikumissuundade kohta. «Mehed võisid Tallinnas või mujal Eestis külastada hotelle ja söögikohti või kasutada taksoteenust või ühistransporti. Iga infokild on oluline,» rõhutas Tambre.

Politsei palub kõigil, kel on infot fotodel kujutatud meeste kohta, anda sellest viivitamatult teada Põhja prefektuuri kriminaalbüroo telefoninumbril 56 904 272 või helistada hädaabinumbrile 112.

Juhtunu kohta on alustatud kriminaalmenetlus, mida juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles