Tallinn võib saada Helsingi, Stockholmi, Oslo ja Kopenhageni väljaku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnahalli kõrvale kerkib Tallinna uus raehoone.
Linnahalli kõrvale kerkib Tallinna uus raehoone. Foto: Toomas Huik.

Tallinna linnavalitsus algatas tänasel istungil linnahalli ja selle ümbruse detailplaneeringu. Kuna sellele maa-alale on kavandatud ka mitu avalikku linnaruumi, siis on võimalik, et platsidele antakse Helsingi, Stockholmi, Oslo ja Kopenhageni väljaku nimi.

Tallinna abilinnapea Taavi Aas ütles tänasel linnavalituse istungi järgsel pressikonverentsil, et ligi 11 hekatri suuruse ala detailplaneering hõlmab mitte ainult linnavalitsuse uut haldushoonet ja Kultuurikatelt, vaid hoopis suuremat ala, mis jääb mere äärde.

«Linnavalitsus otsustas täna nii, et planeeringu käigus tekkivatele linnaruumidele, mis asuvad tulevase linnavalitsuse hoone ümber, võiks koos nimekomisjoniga valida nimed,» selgitas Aas. «Esimese pilguga vaadates tekib neli platsi või väljakut, millele võiks anda Läänemere-äärsete pealinnade nimed.»

Linnavalitsuse ettepanek ongi see, et need väljakud võiksid kanda Helsingi, Stockholmi, Oslo ja Kopenhageni nime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles