Linnavalitsus osaleb Mustamäe kiriku ehitamises (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop Urmas Viilma ja abilinnapea Eha Võrk allkirjastasid täna Mustamäe Kiriku Sihtasutuse asutamise lepingu.
Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop Urmas Viilma ja abilinnapea Eha Võrk allkirjastasid täna Mustamäe Kiriku Sihtasutuse asutamise lepingu. Foto: Linnavalitsuse pressiteenistus

Tallinna abilinnapea Eha Võrk ja Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop Urmas Viilma allkirjastasid täna Mustamäe Kiriku Sihtasutuse asutamise lepingu.

«Mustamäe Kiriku Sihtasutuse tegevuse peamiseks eesmärgiks on ehitada linnaossa kirikuhoone. Ühtlasi hakkab sihtasutus tegelema kirikuhoone ehituse rahastamise ning hilisema haldamise ja kasutamise korraldamisega. Tallinna linn otsustas osaleda asutajana Mustamäe Kiriku Sihtasutuses linnavolikogu 25. augusti 2016 otsusega,» ütles abilinnapea Eha Võrk.

«Rajatav kirikuhoone hakkab toimima lisaks usutalituslikule tegevusele ka kohalike elanike ühistegevust edendava keskusena. Kirikuhoonesse on planeeritud ka näiteks ruumid laste päevakeskuse ja noorte tugikeskuse jaoks jms. Kiriku saali on võimalik teenistuste välisel ajal kasutada kontsertide läbiviimiseks ning kiriku abiruume vaimuliku ja hingehoidliku suunitlusega seminaride ja koolituste korraldamiseks,» rääkis Võrk.

EELK Mustamäe Maarja Magdaleena kogudus üürib praegu ruume Mustamäe linnaosa valitsuse soklikorrusel. Koguduse juures tegutsevad nii leerikool, laste loominguringid, noorte osalusgrupid kui ka eakate teelaud. Kogudus korraldab ka loenguid erinevatel teoloogilistel ja muudelgi inimeste jaoks tähtsatel teemadel, suviseid lastelaagreid ja ekskursioone, suur rõhk on heategevusel, toidupakkide jagamisel linnaosa vähekindlustatud peredele jne.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles