Savisaar sai kapolt kahtlustuse linna raha enda huvides kasutamises (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna juht Edgar Savisaar käis täna kaitsepolitseis, kus sai kätte kahtlustuse Tallinna eelarvevahendite enda kasuks pööramises.

Riigiprokuratuuri kinnitusel esitas kapo Savisaarele täiendava kahtlustuse karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb omastamist.

Kahtlustus tuleneb 2013. aasta kohalike omavalitsuste valimiste aegsetest valimisreklaamidest, sest pärast seda käivitatud kriminaaluurimine selgitas, et linnale eraldatud vahendeid on kuritarvitatud.

Näiteks läks tele- ja raadioreklaam «Tallinn liigub», kus Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar liikumist ja sporti propageeris, linnakodanikele maksma üle 50 000 euro. Mitmed tuntud keskerakondlased, kelle plakatid toona linnaruumi ehtisid, väitsid siis, et tegemist ei ole valimispropagandaga, vaid teavituskampaaniaga.

Tallinna linnapea ametist kõrvaldatud Savisaarele on seni esitatud kahtlustus neljas altkäemaksu võtmise episoodis, rahapesus ning Keskerakonnale suures ulatuses keelatud annetuse vastuvõtmises. Keskerakond on saanud juriidilise isikuna kahtlustuse keelatud annetuse vastu võtmises.

Savisaarele altkäemaksu andmises on kahtlustuse saanud ärimehed Aivar Tuulberg, Alexander Kofkin, Hillar Teder ja Vello Kunman ning reklaamiärimees Paavo Pettai võltsimises ja keelatud annetuse andmisele kaasa aitamises.

Tallinna linnavolikogu esimeest Kalev Kallot kahtlustatakse kaasaaitamises altkäemaksu andmisele ja võtmisele ning Savisaarele altkäemaksu vahendamises kahtlustatakse ekspoliitik Villu Reiljani.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles