Ringkonnakohus mõrvasüüst vabanenud mehe protsess jätkub riigikohtus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Kulpsoo

Harju maakohtus oma naistuttava jõhkras mõrvas süüdi jäänud, kuid Tallinna ringkonnakohtu otsusel mõrvasüüst vabanenud mehe kohtuprotsess saab jätku riigikohtus.

Harju maakohus leidis tänavu 18. veebruaril, et 34-aastase Aleksei süü mõrvas on tõendatud ja tal tuleb selle eest kanda 12-aastane vangistus. Täpselt sellist karistust nõudis süüalusele ka prokurör. Süüaluse kaitsja leidis aga, et süüdistus on konkretiseerimata ja mõrva kohta ei ole isegi kaudseid tõendeid. Kaitsja hinnangul on tõendatud vaid süü kannatanu löömises, mida süüdistatav ise ka tunnistab. Seetõttu palus kaitsja süü ümber kvalifitseerida kehaliseks väärkohtlemiseks või äärmisel juhul raske tervisekahjustuse põhjustamiseks või surma põhjustamiseks ettevaatamatusest.

Kaitsja viiski kaasuse ringkonnakohtusse, mis tühistaski mai keskel Aleksei süüdimõistmise mõrvas, küll aga karistas teda kehalise väärkohtlemise eest viieaastase vangistusega. Selle otsuse peale esitas kassatsioonkaebuse riigikohtusse Põhja ringkonnaprokurör Kelly Kruusimägi ning kõrgeim kohtuaste võttiski süüasja esmaspäeval menetlusse.

Eeluurimise kogutud andmetel said kuritegelikud sündmused alguse mullu 17. mail Tallinna kesklinnas, kus Aleksei tarvitas koos naistuttavaga alkoholi. Peagi tekkis mehel naisega tüli ja Aleksei lõi naist neli korda näo-, pea- ja kehapiirkonda. Seejärel liiklus paar edasi Mustamäele, kus Aleksei tungis taas vihahoos naisele kallale. Seekord oli peksmine sedavõrd jõhker, et naine sai hulgaliselt eluohtlikke vigastusi.

Vigastatud naine läks oma tuttava juurde, et end Aleksei eest varjata, kuid mõni päev hiljem said nad siiski taas kokku. Aleksei jätkas naise peksmist, mõrvates ta. Naise surnukeha leiti mullu 23. mai öösel Mustamäel asuvalt tühermaalt.

Politsei jõudis Aleksei tabamiseni 1. juunil ning kohus võttis ta vahi alla. Kohtueelse uurimise lõppedes sai mees süüdistuse mõrvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles