Tallinna tööbörsil esitati ligi 1500 avaldust sotsiaalsetele töökohtadele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna tööbörs.
Tallinna tööbörs. Foto: Liis Treimann

Täna lauluväljakul toimunud Tallinna tööbörsil esitati ainuüksi linna pakutavatele sotsiaalsetele töökohtadele esialgsetel andmetel ligi 1500 sooviavaldust.

Tallinna lauluväljakul toimunud tööbörs tõi päeva jooksul hinnanguliselt kokku rohkem kui 2000 tööd otsivat inimest, neist enamus täitsid taotlusankeedi linna pakutavale sotsiaalsele töökohale.

Suur huvi oli ka erasektori töökohtade vastu – täpsemad andmed nendele paskkumistele esitatud ankeetide arvu osas peaks laekuma lähipäevil. Tööbörsil oli väljas kokku 550 töökohta, neist 350 sotsiaalset ja ligi 200 töökohta erasektoris, mida esindas 19 ettevõtet.

Tallinna abilinnapea Eha Võrk tõdes, et tööbörs täitis igati oma eesmärki, viies vahetult kokku nii tööotsijad kui –pakkujad.

«Näiteks OÜ Arutech Parimad Aknad leidis endale mitmeid sobivaid spetsialiste, samuti leidis Oriflame Eesti müügikonsultandi kandidaadid,» nentis Võrk. «Tavapäraselt oli suur taotluste arv linna pakutavatele sotsiaalsetele töökohtadele, neist suuremat huvi tunti eeskätt reisisaatja ja koristaja ametikohtadele. Loodetust mõnevõrra vähem oli aga kandidaate tervishoiutöötajaks ning võõrkeele oskustega kõnekeskuse teenindajaks.»

Ka töötute klubidesse registreeris end linnaosade esindajate juures arvukalt inimesi. Sama suurt huvi näidati üles ka peatselt alustatavatesse töötute ettevõtlusklubidesse registreerumisel ja oma ettevõtlusega alustamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles