Vabariigi aastapäeva paraad kulgeb tänavu Vabaduse platsilt Viru väljakule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe paraad Vabaduse väljakul.
Kaitseväe paraad Vabaduse väljakul. Foto: Liis Treimann

Vabariigi aastapäeva paraadist osavõtvad kaitseväelased liiguvad tänavu Vabaduse väljakult mööda Pärnu maanteed Viru väljakule, et linlased saaksid paraadi eelmiste aastatega pikemalt ja paremini jälgida.

Kaitseväe peastaabi teavitusosakonna ülem kolonelleitnant Peeter Tali kinnitas, et kaitseväe paraadi liikumistee pikendamine teenibki just seda ülesannet, et inimesed saaksid võimalikult pikalt kaitseväelaste marssimist jälgida.

Paraadi vastu võttev vabariigi president Toomas Hendrik Ilves seisab Vabaduse väljakul Vabadussõja võidusambast natuke paremal. Paraadi juhatab kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots.

Kaitseväe üksused pööravad Vabaduse väljakult linnavalitsuse ees Kaarli puiesteele, seejärel Pärnu maanteele ning liiguvad Viru väljakule, kus on paraadi lõpp.

Kaitseväe peastaabi andmetel rivistub Vabaduse väljakul üles üheksa kompaniid, kuus patareid ja kolm rühma kaitseväealsi, kaitseliitlasi ja sisekaitseakadeemia kadette.

Kui ilm vähegi võimaldab, lendavad paraadist üle Balti riikide õhuruumi valvavad NATO hävitajad.

Paraad algab 24. veebruaril kell 11 hommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles