Kahes kohtuastmes süüdi mõistetud Alar Nääme pöördub riigikohtusse (1)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesklinna vanem Alar Nääme ringkonnakohtus.
Kesklinna vanem Alar Nääme ringkonnakohtus. Foto: Liis Treimann

Linna raha omastamises ka Tallinna ringkonnakohus süüdi mõistetud Tallinna Kesklinna vanem Alar Nääme (Keskerakond) pole otsusega rahul ja pöördub riigikohtusse.

Tallinna ringkonnakohus ei rahuldanud eile Nääme kaitsja kaebust ning jättis muutmata Harju maakohtu otsuse, millega Tallinna Kesklinna vanem mõisteti süüdi linna raha omastamises.

Nääme kaitsja vandeadvokaat Kalju Kutsar kinnitas Postimehele, et Nääme kavatseb otsuse vaidlustada. «Ta pöördub riigikohtusse, kuna ta pole otsusega rahul,» lisas kaitsja.

Juunis tunnistas Harju maakohus Nääme omastamises süüdi ja mõistis talle rahalise karistuse 6300 eurot. Seejärel taotles kaitsja apellatsioonis tühistada Harju maakohtu otsus täies mahus ja mõista Nääme talle esitatud süüdistuses õigeks. Prokurör aga taotles jätta kohtuotsus muutmata ja apellatsioon rahuldamata.

Eilse otsusega jättiski ringkonnakohus maakohtu otsuse muutmata ja apellatsiooni rahuldamata. «Ringkonnakohus leidis, et maakohtu otsus on seaduslik ja põhjendatud ning kaitsja poolt esitatud apellatsiooni väited ei anna põhjust maakohtu otsuse tühistamiseks,» ütles kohtu pressiesindaja Anneli Vilu eile Postimehele.

Süüdistuse järgi on Nääme Tallinna Kesklinna valitsuse linnaosavanemana ehk ametiisikuna korduvalt pööranud enda kasuks Tallinna linna eelarvelisi vahendeid kokku umbes 2800 euro ulatuses. Nääme tegevus seisnes selles, et ta korraldas mullu riigikogu valimistel isikliku valimiskampaania käigus 18. jaanuaril ja 13. veebruaril Valga kultuuri- ja huvialakeskuses kaks kontserti, mille eest tasuti Tallinna linna eelarvelistest vahenditest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles