Fotod: Eesti ja Soome eriüksused harjutasid liinilaeval massikakluse lahendamist

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti ja Soome politseiüksused harjutasid täna hommikul Tallinna-Helsingi liinilaeval puhkenud massikakluse lahendamist.

Üks treening toimus Tallinki laeval täna hommikul kella 8-10-ni ning teine toimub õhtul kella 20-22-ni. Õppusel osalevad erinevad politsei- ja piirivalveameti (PPA) üksused, teiste seas ka kaitsepolitsei, K-Komando, lennusalk ja Tallinna kordon ning kaitseväe õhuvägi. Soome kolleegidest harjutavad merel tegutsemist politsei ja piirivalve eriüksused ning piirivalve laeva- ja kopterimeeskond.

Eriüksused lähtuvad sellest, et laeval tekkinud konflikt tekib kahe seltskonna vahel, mis kiiresti eskaleerub ning kasvab üle massikakluseks, seades ohtu ka kõrvaliste inimeste elu ja tervise. Sellele infole tuginedes asuvad olukorda esmalt lahendama mõlema riigi politsei ja piirivalve eriüksused, kelle ülesanne on oht maandada ning vägivallatsejad kinni pidada. 

«Laev on kriisisituatsiooni lahendamiseks üsna keeruline paik, mistõttu tuleb kõik üsna põhjalikult läbi mängida, harjutada erinevate üksuste koostegutsemist. Arvestada tuleb sündmuskoha eripäradega ning nendega võimalikult kiiresti kohaneda. Kriisi lahendamise edukus oleneb suuresti kahe riigi omavahelisest koostööst,» selgitas õppuse üks korraldajatest, PPA politseimajor Marti Magnus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles